Öğretmenlere kırtasiye desteği ne zaman, ne kadar yatacak?

Öğretmenler okulların açılacak olması ile beraber kırtasiye desteği ödemelerine ilişkin merak ettiklerine yanıt aramaya başladı. Kırtasiye desteğinin ne zaman ve kaç TL tutarında hesaplara geçeceği merak edildi.

Öğretmenlere kırtasiye desteği ne zaman, ne kadar yatacak?

Her yıl öğretmenlere kırtasiye yardımı ödemesi yapılıyor. Yıl içinde kırtasiye ihtiyaçlarına kullanılması için öğretmenlere sağlanan eğitim ödeneği adıyla da bilinen kırtasiye desteği için gözler Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) gelecek açıklamaya çevrildi.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere her öğretim yılında kırtasiye ihtiyaçlarına yönelik eğitim desteği sağlıyor. Bu çerçevede ''2024 öğretmenlere eğitim desteği ne zaman yatacak, ne kadar?'' soruları da gündeme taşındı.

2024 ÖĞRETMENLERE EĞİTİM ÖDENEĞİ - KIRTASİYE YARDIMI NE ZAMAN, NE KADAR YATAR?

Hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara ödeniyor.Kırtasiye yardımı da denilen eğitim desteği, ek gösterge ve memur maaş katsayısına göre ödeniyor. Öğretmenlere sağlanan eğitim ödeneği geçtiğimiz sene eylül ayı başında hesaplara yatırılırken gözler de bu seneye çevrildi. Konuya dair resmi bir açıklama bulunmazken bu sene desteğin eylül ayı ortasına kadar hesaplara geçmesi bekleniyor. 7 . Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde ek gösterge ve memur aylık kat sayısına bağlanan kırtasiye ücreti bu sene 4 bin 85 TL olarak ödenecek.

SONRAKİ HABER