Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı hangi marka ve modellerde geçerli?

Öğrencilere bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alım fırsatı tanınacağı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaadinin gerçekleşmesi beklenirken kararın hangi marka ve modellerde geçerli olduğu merak edildi.

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı hangi marka ve modellerde geçerli?

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı hangi marka ve modellerde geçerli? - Ülkemizde mayıs ayında yapılan seçimler öncesinde liderlerden çeşitli vaatler gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençler için açıkladığı bir vaatte vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alımları le ilgili olmuştu.

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı detayları için gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek açıklamaya çevrildi. Seçimlerden önce gündeme gelen üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz bilgisayar ve telefon satışı hakkında gelişmeler takip edilirken ''Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ne zaman başlayacak, hangi markalarda geçerli olacak?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

ogrencilere-vergisiz-telefon-ve-bilgisayar-satisi-hangi-marka-ve-modellerde-gecerli.jpg

VERGİSİZ CEP TELEFONU VE BİLGİSAYAR ALIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız.'' diyerek vergisiz teknolojik ürün sahibi olmak isteyen gençleri heyecanlandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu ve seçim beyannamesinde yer verilen üniversite öğrencilerine bir defa geçerli olmak üzere bilgisayar ve telefon satışlarında vergi muafiyeti düzenlemesinde sona gelindi. Vergisiz telefon ve bilgisayar şartları, marka ve modelleri için açıklama beklenirken bunun ne zaman hayata geçeceği ise henüz bilinmiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üniversite öğrencileri için vergisiz telefon, bilgisayar ve bedava internet müjdelerini duyurmuştu. Gençlik Bankası'nın kurulacağına dair de açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak “Cep telefonu, bedava internet, gençlik bankası ile ilgili Mehmet Bey çalışıyor. Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız.” ifadelerini kullanmıştı. Henüz vergisiz telefon ve bilgisayar satış tarihi ve şartları dair bir açıklama gelmedi.

VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYAR HANGİ MARKA VE MODELLERDE GEÇERLİ OLACAK?

Üniversite öğrencilerine, sadece bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı yapılacak. Uygulamadan ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin faydalanabileceği ön görülürken telefon ve bilgisayar satışında marka ve model detayı da şu ana kadar açıklanmadı. Ancak kulis bilgilerine göre Türkiye menşeili ürünlerin vergisiz alınabileceği konuşuluyor.

21 Ağustos Pazartesi günü yapılacak Kabine toplantısı gündeminde vergisiz telefon ve bilgisayar düzenlemesinin yer alması bekleniyor. Toplantı ardından konuya dair alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER