Öğrencilere vergisiz telefon, bilgisayar satışı ne zaman başlayacak, başvuru şartları neler?

Öğrencilere ÖTV'siz telefon, bilgisayar için sürpriz gelişmeler yaşandı.

Öğrencilere vergisiz telefon, bilgisayar satışı ne zaman başlayacak, başvuru şartları neler?

Vergisiz telefon için son gelişmeler vatandaşlar ve özellikle de gençler tarafından yakından takip edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen açıklama milyonların heyecanlanmasına neden oldu. Ağustos Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada "Seçim beyannamesinde gençlere verdiğimiz sözleri adım adım hayata geçireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heyecanlandıran açıklamasının ardından arama motorları üzerinden ''Öğrenciye vergisiz cep telefonu ne zaman başlayacak, şartları neler olacak?'' soruları aratılmaya başlandı.

ÖĞRENCİYE ÖTV'SİZ TELEFON, BİLGİSAYAR NE ZAMAN VERİLECEK?

Öğrenciye Vergisiz Telefon satışıyla ilgili gelişmeler yakından takip edilirken AK Parti Seçim beyannamesinde öğrenciler için yer alan vaatlerden birisi olan vergisiz telefon ve bilgisayar, Kabine Toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemine taşındı. Peki, öğrencilere vergisiz telefon ne zaman verilecek, kimler alabilecek?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi AK Parti seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.” ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca “Cep telefonu, bedava internet, gençlik bankası ile ilgili Mehmet Bey (Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek) çalışıyor. Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız” demişti.

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ CEP TELEFONU ŞARTLARI NELER OLACAK?

Cep telefonunda vergi muafiyetinden üniversite öğrencilerinin yararlanabileceği açıklanırken gerçekleşen düzenleme bir defaya mahsus olarak gerçekleştirilecek. Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergisiz cep telefonu ve bilgisayar sahibi olabilecek.

SONRAKİ HABER