Ödemeler yükseldi! 2 bin 348 TL hesabınıza yatacak

65 yaş aylığından yararlanan binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren gelişmeyi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı.

Ödemeler yükseldi! 2 bin 348 TL hesabınıza yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok destek ödemesi sağlanmaya devam ediyor. Bu destek ödemelerinden birisi de 65 yaşını aşmış vatandaşlara ödenen 65 yaş aylığı olurken bu ödemekten yararlanan vatandaşları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı.

65 yaş aylığından yararlanan binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren gelişmeyi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı. 1 yıl boyunca geçerli olacak yardım programı hakkında detayları ileten Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıklamaları oldukça dikkat çekti.

65 YAŞ ÜSTÜ AYLIĞI ARTTIRILDI!

65 yaşını geçen ve herhangi bir kurumdan emekli aylığı bağlanmayan vatandaşlara sağlanan 65 yaş aylığı ile ilgili detaylar araştırılırken bir yeni gelişme yaşandı. Yaşlılık maaşlarının artması ile birlikte ne kadar olduğu merak edilirken ha önce 1.997 TL olan 65 yaş aylığı, 2.348 TL’ye yükseltildi.

618225c55cf3b02430f94792-1.webp

İhtiyaç sahibi, 65 yaşını geçmiş vatandaşlara daha kaliteli yaşam için sağlanan destek ödemesinde 1 sene geçerli artış yaşandı. Emekli olmayan, herhangi bir kurum tarafından emekli aylığına bağlanmayan vatandaşlara sağlanan 65 yaş aylığı ile ilgili müjdeli haberi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş paylaştı.

ŞARTLARI TAŞIYANLARA SAĞLANACAK!

2023 65 yaş aylığı ödemeleri Temmuz ayından itibaren 2 bin 348 TL olarak yapılmaya başlanırken bu destek ödemesinden yararlanmak için başvuruda bulunacak kişinin 65 yaşını geçmiş ve Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir ve aylık hakkından yararlanmamak, ve Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödememiş olmak gibi kriterleri sağlaması gerekiyor.

e-Devlet üzerinden 65 yaş aylığı ödemelerine başvuruda bulunacak kişinin gerekli şartları sağlaması gerekmektedir.

SONRAKİ HABER