Ödeme bekleyenlere müjde! Bakanlık resmen açıkladı! Hesaplara 4 bin 336 TL yattı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş birçok vatandaşın beklediği açıklamayı yaptı. Evde bakım yardımı ödemelerinin tamamlandığını duyurdu.

Ödeme bekleyenlere müjde! Bakanlık resmen açıkladı! Hesaplara 4 bin 336 TL yattı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş evde bakım yardımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Bunun ile birlikte her ay düzenli olarak evde bakım yardımı için ödemelerin tamamlandığını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş 500 binden fazla ailenin bu ödemeden yararlandığının da altını çizdi.

Ayrıca ödemeler kapsamında 2 milyar 440 milyon TL ödeme yapıldığını da belirten Bakan Göktaş, müjdeli haberi de böylece vermiş oldu.

2023 yılı Ocak Temmuz dönemi içerisinde tam bağımlı durumdaki engelliye evde bakmak isteyen aileler için aylık 4 bin 36 TL para yardımı yapılacağını aktardı.

Temmuz ayı kapsamında ödemelerim 567.000 kişinin yararlandığını belirten Bakan Göktaş, ödeme detayları hakkında da açıklamalarda bulundu.

Evde bakım yardımı ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını aktaran Göktaş bu ay içerisinde 567.000 kişinin yardımdan yararlandığını da söyledi.

Bunun dışında Temmuz ayı içerisinde yapılan memur maaşı katsayısındaki yeni düzenleme ile birlikte yardım ödemelerinin Ağustos ayında hak sahiplerinin hesaplarını zamlı tutarda yansıyacağının da altını çizdi.

SONRAKİ HABER