Ocak ayı beklenmedi! 2025 en düşük emekli maaşı için 4.502 TL zam teklifi TBMM'ye sunuldu

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu 2025 memur ve emekli maaşı için TBMM kanun teklifi verdi. Verilen kanun teklifi ile 2025 yılı en düşük emekli aylığı için ilk rakam geldi. En düşük emekli aylığı ne kadar, kaç TL olacak?

Ocak ayı beklenmedi! 2025 en düşük emekli maaşı için 4.502 TL zam teklifi TBMM'ye sunuldu

Ekonomide yaşanan dalgalanma nedeniyle vatandaşın sırtındaki geçim derdi her geçen gün biraz daha ağırlaşırken özellikle de emekliler ay sonunu getirmekte zorlanıyordu. Temmuz ayında bekledikleri yüksek ara zammı alamayan emekliler gözlerini Ocak ayına çevirmişti. Ocak ayında açıklanacak olan emekli maaşı zammı için rakamlar gelmeye devam ederken TBMM'ye verilen yeni kanun teklifi heyecan yarattı.

2025 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK, OCAK AYINDA EN DÜŞÜK EMEKLİ AYNI KAÇ TL OLUR?

En düşük emekli maaşı için açıklanacak olan rakam merakla beklenirken TBMM tarafından ilk adım atıldı. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu. Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül tarafından meclise sunulan kanun teklifinde en düşük emekli aylığının asgari ücrete yükseltilmesi talep edildi.

Ocak ayı beklenmedi! 2025 en düşük emekli maaşı için 4.502 TL zam teklifi TBMM'ye sunuldu

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ek 19'uncu maddesinin birinci fıkrasında geçen "12.500 Türk lirasından" ibaresi "ödemenin yapıldığı tarihte yürürlükte olan net asgari ücret tutarından" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

TBMM'ye sunulan kanun teklifi kapsamında en düşük emekli aylığının 1 Ocak 2025 tarihi itibariyle en düşük emekli aylığı 12 bin 500 TL yerine asgari ücrete endekslenecek. Bu rakam şu anda 17 bin 2 TL olarak uygulanırken 1 Ocak 2025 tarihinde bu rakamda yükselecek. Bugün itibariyle gelecek olan zam miktarı kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda 4 bin 502 TL olacak. Ancak asgari ücretin zamlanması ile rakamda yükselecek ve zam miktarında artış yaşanacak. Kanun teklifinin TBMM tarafından onaylanması durumunda en düşük emekli maaşına zam gelecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER