Ocak 2025 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Enflasyon rakamlarının şekillenmesinden sonra gözler emekli maaşlarına çevrildi. 2025 yılı ocak ayında emeklilere ne kadar zam yapılacak? Konuya ilişkin uzmanların açıklamaları haberimizde..

Ocak 2025 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Temmuz ayında memur ve emeklilerin maaşlarına enflasyon farkı yansıtıldı. Ağustos ve eylül ayı için de enflasyon farkları açıklandı. Resmi olarak ocak ayında zam gelebilmesi için kalan 4 ayın enflasyon rakamlarının da açıklanması gerekiyor.

Temmuz’da memur ve memur emeklisine yüzde 19,31, SSK, Bağ-Kur emeklisine yüzde 24,73 oranında zam yapıldı. Şu anda gözler ikinci 6 aylık enflasyon farkına çevrildi. Peki, ocak 2025’te emekli zammı ne kadar olacak, rakamlar belli mi?

SOSYAL GÜVENLİK UZMANI AÇIKLADI

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, yaptığı açıklamasında SSK ve Bağkur emeklileri ile memur emeklileri için ocak 2025 zammına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki 4 ayda da açıklanacak olan enflasyon rakamlarına ilişkin açıklama yapan Bal, “Temmuz ve Ağustos 3,31 ve 2,47 şeklinde açıklandı. Bu iki zam yüzde 6'ya yakın bir rakam yaptı. Açıklanacak olan 4 ayı daha beklememiz lazım netleşmesi için" dedi.

YÜZDE 15 CİVARINDA OLABİLİR

Asıl rakamların tam olarak 3 Ocak tarihinde belli olacağını ifade eden Bal, SSK ve Bağkur emeklilerindeki artış, yüzde 15, memur ve memur emeklileri için artışın yüzde 10 seviyesinde olabileceğini belirtti. Anketlere göre enflasyonun yüzde 41, hedeflenin ise yüzde 36-37 arasında olacağını belirten Bal, hesaplamaların buna göre yapıldığını söyledi.

Buna göre SSK BağKur ve emekli sandığı emeklileri ile memurların net maaşları 3 Ocak 2025 tarihinde açıklanacak enflasyon rakamlarıyla şekillenecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER