Ocak 2025 emekli ve memur maaşı zammı tahmini

Memur ve emeklinin beklemiş olduğu 2025 Ocak maaş zammı için enflasyon tahmini ile yeni rakamlar geldi. Maaşlara ne kadar zam gelecek?

Ocak 2025 emekli ve memur maaşı zammı tahmini

Milyonlarca memur ve emekli Temmuz ayında almış oldukları ara zammın ardından gözlerini Ocak ayına çevirmişlerdi. Hatırlanacağı üzere Temmuz ayında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarının ardından 6 aylık enflasyon farkı belli olmuş, bu kapsamda memur ve emekliye enflasyon farkı dahil ara zam belirlenmişti.

Açıklanan enflasyon oranına göre memur ve memur emeklisi olan kişiler yüzde 19,31 oranında maaş zammı almayı hak ederken SSK ve BAĞKUR emeklisi olan kişiler için ise maaş zammı yüzde 24,37 olarak hesaplanmıştı. 10 bin TL olarak ödenen en düşük emekli maaşı ise 12 bin 500 liraya yükseltilmişti. Emekliler bir kere daha beklentilerinin ve taleplerinin çok altında maaş zammı alırken gözler 2025 Ocak maaş zammına çevrilmişti. Maaş zammı için ilk rakamlar geldi.

OCAK 2025 MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI TAHMİNİ!

Merkez Bankası 2024 yıl sonu enflasyon tahmini beklentisi rakamı açıklanırken açıklanan oranlara göre memur ve emeklinin alabileceği zam oranı da hesaplandı. Merkez Bankası tarafından açıklanan oranlar üzerinden ekonomistler maaş zammında ilk rakamı yüzde 10,64 olarak hesapladı. En düşük emekli maaşı bu oran üzerinden 13 bin 830 liraya yükselecek.

Merkez Bankası yıl sonu enflasyonu hesabı üzerinden bir diğer zam oranı ise yüzde 13,84 olarak gerçekleşecek. Bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda en düşük emekli maaşı 14 bin 230 TL olarak hesaplara yatırılacak. En üst zam oranı ise yüzde 14,89 olacak. Bu oran gerçekleşirse Ocak ayında en düşük emekli maaşı 14 bin 361 TL seviyesine çıkacak. Emekliler ise en düşük yüzde 25 oranında zam verilmesini talep ediyorlar...

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER