Ocak 2024 asgari ücret zammı ile hesaplandı! İşsizlik maaşına zam geldi

Milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli çalışan 2024 yılı zammı için zam oranını beklerken işsizlik maaşları da açıklandı. İşsizlik maaşlarına zam gelirken bu ücretin yeni yılda kaç TL olarak ödeneceği de merak konusu oldu.

Ocak 2024 asgari ücret zammı ile hesaplandı! İşsizlik maaşına zam geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu Külliye'ye davet etti. Milyonlarca vatandaş asgari ücret zammı için nefeslerini tutarken gelecek açıklamayı merak etmeye başladı. 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret zammı için beklenmeye devam ederken milyonlarca vatandaşı dolaylı yoldan etkileyecek olan rakamla beraber pek çok kalemde artış yaşandı.

Milyonlarca çalışan Ocak 2024 maaş zammı için zam oranını beklerken işsizlik maaşlarına da zam geldiği öğrenildi. Geçim sıkıntısı yaşayan milyonlarca vatandaş ocak ayında yapılacak olan düzenleme ile maaşlarında iyileştirme beklerken zam da hesaplandı.

OCAK 2024 İŞSİZLİK MAAŞLARINA ZAM GELDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon farkı ile birlikte işsizlik maaşı alanlar için Ocak 2024 zam oranı hesaplanmaya başlandı. Açıklanan asgari ücret maaş zammı ile birlikte işsizlik maaşı da hesaplanırken yeni yılda hesaplara zamlı olarak yatırılacak.

İşsizlik maaşı güncel olarak için en düşük 5 bin 325 TL, en fazla 10 bin 650 TL olarak hesaplara yatıyor. Bilindiği üzere işsizlik maaşında sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları baz alınıyor. Bu ödenek en düşük brüt asgari ücretin yüzde 40’ı, en yüksek de brüt asgari ücretin yüzde 80’i kadar olabiliyor. 2024 yılı asgari ücreti yüzde 49 oranındaki artışla 17 bin 2 liraya yükseldi. Buna göre işsizlik maaşı ise en az 7 bin 940 TL ve en fazla 15 bin 880 TL olarak ödenecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER