O ödemeler hesaplara yatırıldı hemen kontrol edin! Bakan bizzat açıkladı 5 milyar lira harcandı

Ülkemizde çeşitli bakanlıklar tarafından destek ödemeleri yapılıyor. Son olarak ülkemizde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen 11 ilde kira desteğine başlandı. İçişleri Bakanı ödemelerin hesaplara geçtiğini açıkladı.

O ödemeler hesaplara yatırıldı hemen kontrol edin! Bakan bizzat açıkladı 5 milyar lira harcandı

O ödemeler hesaplara yatırıldı hemen kontrol edin! Bakan bizzat açıkladı 5 milyar lira harcandı - Türkiye'de yapılan destek ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya devam ediyor. Çeşitli bakanlıklar tarafından yapılan destek ödemeleri belirli şartlara verilirken bundan bağımsız olarak İçişleri Bakanlığı'nın da bir destek ödemesi bulunuyor.

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde büyük bir yıkım yaşandı. Binlerce vatandaşın barınma sorunu ortaya çıkarken yetkili birimler harekete geçti. Depremzedelerin barınma ihtiyaçları için kira desteği sağlayan İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi.

DEPREMZEDELERE 4. KİRA DESTEĞİ ÖDEMESİ YAPILDI

Dördüncü kira destek ödemelerinin hesaplara yatırıldığını açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, toplam kira yardımının 5 milyar lirayı aştığını bildirdi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, nisan ayından itibaren yatırılan kira destek ödemelerinden dördüncüsünün depremzedelerin hesaplarına yatırıldığını duyurdu. Açıklamayı sosyal medya hesabından yapan Yerlikaya, temmuz ayında 304 bin 108 haneye 1 milyar 285 milyon 317 bin lira kira destek ödemesi yapıldığını belirtti. 4 ayda yapılan toplam kira yardımı ise 5 milyar lirayı aştı.

Bakan Yerlikaya paylaşımında, "Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla depremzede vatandaşlarımızın her zaman yanında ve yanında olmaya da devam edecek" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan bakanlıklar tarafından ihtiyaç sahiplerine destekler verilmeye devam ediyor.

SONRAKİ HABER