O isim açıkladı! Emeklilere seyyanen zam gelecek mi?

Asgari ücret zammının ardından gözler emekli ve memur maaşları için belirleyici olan enflasyon oranlarına çevrilmişti. Enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte en düşük emekli ve memur maaş zammı hesaplaması da yapıldı. Bunun ardından emekli maaşlarına seyyanen zam yapılıp yapılmayacağı merak edildi.

O isim açıkladı! Emeklilere seyyanen zam gelecek mi?

2024 yılında geçerli olacak asgari ücret Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından 17 bin 2 lira olarak açıklandı. Bakan Işıkhan'ın asgari ücret zammını açıklamasının ardından gözler emekli ve memur maaş zammını belirleyecek olan 2023 yılının son enflasyon verilerine çevrildi. 3 Ocak tarihi ile açıklanan enflasyon rakamları ile beraber 6 aylık enflasyon farklı da ortaya çıktı.

Enflasyon farkının açıklanması ile beraber memur ve emekli maaş zammı da ortaya çıktı. Aralık ayında enflasyon yüzde 2,93 olarak açıklanırken 6 aylık farkla beraber memur maaşının en düşük 32 bin 860 TL olacağı kaydedildi. Açıklanan verilere göre memur ve memur emeklilerine yüzde 49,25 oranında zam, SSK, Bağkur ve tarım emeklilerine ise yüzde 37,57 oranında zam yapılacak. En düşük memur emeklisi maaşı 14 bin 742 TL olurken SSK - BAĞ-KUR emeklisinin en düşük maaşı ise 10 bin 312 lira olarak hesaplandı. Yapılan hesaplamaların ardından ‘’Emekliye seyyanen zam gelecek mi?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

SSK BAĞKUR MEMUR EMEKLİLERİNE SEYYANEN ZAM VERİELCEK Mİ?

Memur emeklisi, SSK Bağkur emekli aylığı alan vatandaşların beklediği Ocak 2024 zam oranı açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan aralık ayı enflasyonu rakamı ile son 6 aylık enflasyon oranı kesinleşti. Ünlü Gazeteci Fatih Portakal ise en düşük emekli maaşı için yeni kulis bilgisi paylaştı.

O isim açıkladı! Emeklilere seyyanen zam gelecek mi? - Resim : 3

Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılıp yapılmayacağını sorgulayan vatandaşlar için bilgi veren Portakal, “SSK ve Bağkur emeklisine zam oranının yüzde 37,66’da kalacağını düşünmüyorum.'' dedi. Seyyanen zam için yeşil ışık yakan Portakal, ‘’Seyyanen zam mutlaka olacaktır. Eğer bu seyyanen zam yapılmaz ve emekliler bu TÜİK enflasyonuna mahkum edilirlerse bunun bir bedeli olur. ‘’ dedi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER