Nafaka alanlar buraya sistem değişiyor! Mağduriyet yaşamaya son Bakan Göktaş açıkladı

Süresiz nafaka sistemi şimdiden tartışmaya açıldı. Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş yeni düzenlemenin sinyallerini verdi.

Nafaka alanlar buraya sistem değişiyor! Mağduriyet yaşamaya son Bakan Göktaş açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, süresiz nafaka uygulaması hakkında konuştu. Bunun ile birlikte bunun kabul edilebilir bir şey olmadığını ifade etti. Yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Peki ama süresiz nafaka kaldırılacak mı? Nafaka alan birçok kişi bu soruya cevap arıyor.

nafaka1.jpg

SÜRESİZ NAFAKA SİSTEMİ!

Süresiz nafaka sistemi hakkında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını aktardı. Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan uzman isimler, nafaka uygulamasının 1988 yılında yapılan değişiklik ile süresiz hale geldiğini ifade etti. 1988’e kadar en fazla 1 yıl süre ile ödenirken, medeni kanunda yapılan değişiklik sonrası süresiz hale geldi.

nafaka2.jpeg

EVLİLİĞİN YILINA GÖRE NAFAKA ÖDEMESİ YAPILACAK!

Masaya yatırılan formüller içerisinde evliliğin yılına göre nafaka ödemesinin yapılacağı da yer alıyor. Kusur oranına göre belli süre ile nafakanın sınırlandırılması bekleniyor.

nafaka3.jpg

Bakanlık bu durumda yeni bir sistemi gündeme getirdi. Böylece ödeme gücünün ön planda olacağı ve süresiz nafaka uygulamasının olmayacağını tahmin ediliyor.

SONRAKİ HABER