Müşterilere SMS gönderildi! Kredi kartından otomatik ödeme iptal oldu ceza ödenecek

Rutin işler içerisinde fatura ödeme tarihlerini unutmak istemeyenler müşterisi oldukları bankalara otomatik ödeme talimatı veriyor. Ancak bir şirketin anlaşmalı olduğu banka ile sözleşmelerini feshetmeleri sonucu müşterilere SMS gönderildi.

Müşterilere SMS gönderildi! Kredi kartından otomatik ödeme iptal oldu ceza ödenecek

Müşterilere SMS gönderildi! Kredi kartından otomatik ödeme iptal oldu ceza ödenecek - Ülkemizde hayatı kolaylaştıran uygulamalardan biri de bankalar aracılığı ile sağlanan otomatik ödeme talimatları oluyor. Otomatik ödeme talimatları herhangi bir faturanızın aksamadan ödenmesine imkan tanırken bu uygulamayı artık milyonlarca vatandaş tercih ediyor.

Kredi kartı ya da banka kartlarına otomatik ödeme talimatı veren bireyler fatura takibi yapmak gibi bir durumla karşılaşmazken gayet konforlu bulunan bu uygulama hakkında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Başkent Ankara'nın doğal gaz arzını sağlayan Başkent Doğalgaz Dağıtım Şirketi (Başkentgaz) abonelerine bir bilgilendirme mesajı gönderdi.

1 EYLÜL'DE SONA ERECEK

Hizmetlerini kesintisiz ve kaliteli olarak sürdürmek üzere çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başkentgaz, abonelerini SMS yolu ile bilgilendirdi. Başkentgaz, artan faturaları takip etmekte zorlanan, fatura ödeme işlemlerini aksatmak istemediği için bankaya otomatik ödeme talimatı veren aboneleri için bir bilgilendirme mesajı yayımladı.

baskentgaz.jpg

Faturalarını otomatik ödeme talimatı vererek kredi kartı ile ödeyen abonelere yönelik açıklamaya yer veren Başkentgaz, QNB Finansbank tarafından müşterilerine "Değerli Abonemiz, şirketimiz ile QNB Finansbank A.Ş. arasındaki ilgili anlaşma sona ermiş olup, 01.09.2023 itibari ile söz konusu bankanın otomatik ödeme sistem kaydı kapatılacaktır. Fatura ödemelerinde herhangi bir sorun yaşamamanız için söz konusu tarihten önce gerekli güncellemelerinizi yapmanız hususunu bilgilerinize sunarız." mesajını gönderdi.

ekran-goruntusu-2023-08-23-172313.png

Başkentgaz abonelerinden doğalgaz faturası için otomatik ödeme talimatı verenler için güncellemelerin 1 Eylül 2023 tarihinden önce yapılması konusunda hassasiyet istendi. Söz konusu mesajı dikkate alamayan ve QNB Finansbank otomatik ödeme talimatı bulunan kişilerin faturaları ödenmeyeceğinden gelecek diğer faturaya gecikme bedeli yansıtılacak. Böyle bir durumla karşılaşmamak adına da 1 Eylül 2023 tarihine kadar otomatik ödeme verdiğiniz bankayı değiştirmenizde fayda bulunuyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER