MTV ve gelir vergisinde ikinci taksit ödemelerinde son tarih! Ankaralılar hemen ödemenizi yapın

MTV ve gelir vergisi ödemelerine ilişkin peş peşe açıklamalar geliyor. Ankaralılara ödemelerini geciktirmemeleri konusunda açıklama yapılırken son ödeme tarihi de merak edildi.

MTV ve gelir vergisinde ikinci taksit ödemelerinde son tarih! Ankaralılar hemen ödemenizi yapın

Araç sahipleri tarafından ödenmesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için son ödeme tarihi merak ediliyor. Bu yıla ilişkin motorlu taşıtlar vergisi ve 2023'te elde edilen kazançlara ilişkin gelir vergisinin ikinci taksitinin ödeme süresine ilişkin hatırlatmalar yapıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yer alan duyuruda, söz konusu vergilerin ödeme detaylarına ilişkin bilgi verildi. Bu çerçevede gecikmeli ödemeden dolayı borcuna faiz işlenecek olan yükümlülere tarih açıklaması yapıldı.

MTV VE GELİR VERGİSİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

2024 yılına ilişkin MTV ve 2023 yılında elde edilen kazançlara ilişkin gelir vergisinin ikinci taksit ödeme süresi 31 Temmuz Çarşamba günü sona erecek. GİB tarafından yapılan açıklama kapsamında 31 Ağustos tarihinde yapılmayan ödemelere de faiz işlenecek.

MTV ve gelir vergisinde ikinci taksit ödemelerinde son tarih! Ankaralılar hemen ödemenizi yapın

Taksit ödemeleri, Dijital Vergi Dairesi ve GİB Mobil Uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların kredi ve banka kartları veya banka hesabından, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ile mobil bankacılık gibi kanallar aracılığı ile kuruma gitmeden de ödenebilecek. Vergi mükellefleri, MTV ödemelerini Dijital Vergi Dairesinden plaka, TC kimlik numarası ile tescil veya sahiplik belge tarihi bilgilerinden birini girerek de yapabilecek.

Ayrıca PTT iş yerlerinden ve vergi dairelerinden ödeme imkanı da bulunan vergi ödemelerine faiz işlememesi için ödemelerin 311 Ağustos Çarşamba günü boyunca gün içinde yapılması gerekiyor. Aksi takdirde borca günlük faiz işletilecek.

SONRAKİ HABER