Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkındaki Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkındaki Yönetmelik, 27 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlandı.

Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkındaki Yönetmelik Yayımlandı

Araba sahibi olmak isteyen kişilerin yakından takip etmiş oldukları, Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkındaki Yönetmelik yayımlandı. 27 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan yönetmelik kapsamında pek çok önemli düzenlemeye gidilirken ikinci el araç satışında da ilan verme yetkisinde değişiklik yapıldı.

İKİNCİ EL SATIŞINDA YETKİSİ OLMAYANLAR ARTIK İLAN VEREMEYECEK!

Konut satışlarına yönelik olarak getirilen yetki belgesi zorunluluğu ikinci el araç satışlarında da getirildi. Yayımlanan yeni yasa kapsamında ikinci el araç ilanları için benzer uygulamaya gidildi. 2.el araç ilanı vermek isteyen kişiler için yetki belgesi zorunlu olacak. Söz konusu kanun maddesi şu şekilde:

MADDE 21- a) Yetki belgesi numarası ve yetki belgesindeki işletme adı veya unvanı ile 20 nci maddenin ikinci fıkrasında belirtilen diğer bilgilere güncel olarak yer vermek.

b) Üçüncü kişileri yanıltıcı bilgi ve belgelere yer vermemek.

c) İkinci el motorlu kara taşıtının satılması, taşıt teslim belgesi süresinin veya ilan verme yetkisinin sona ermesi halinde ilan faaliyetine gecikmeksizin son vermek.

Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkındaki Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı

Söz konusu yasal düzenleme sonrasında sitelerde ilan veren kişilerin belgelerini kontrol edecek. Böylelikle fiyat arttırmak için verilen spekülatif ilanların önüne geçilecek ve araç fiyatlarında dengelenme sağlanacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER