Miras paylaşımında buna dikkat! Bazı çocuklar miras payı almayabilir!

Birçok vatandaş miras paylaşımı süreci hakkında araştırma yapıyor. Bu süreçte bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.

Miras paylaşımında buna dikkat! Bazı çocuklar miras payı almayabilir!

Anne veya babadan kalan mirasların paylaşım süreci kardeşler tarafından merak ediliyor. Miras paylaşımında eşitlik olup olmadığı, bir kardeşin diğerinden fazla mirasa sahip olup olmayacağı araştırılıyor.

Miras dağılımının nasıl yapıldığı ve sürecin nasıl işlendiğini hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler, konu hakkında araştırmalar yapıyor. Anne veya baba, mal varlığını çocukları arasında farklı şekillerde paylaştırabilir. Bunu gerçekleştirmek için bir şart vardır. Ebeveynler bir vasiyetname ile hükme bağlamak zorundadır. Bu durumda anne ya da baba her ne kadar mal varlığının yarısını bir çocuğuna verse de devlet tarafından saklı pay kuralı konulmuştur.

YENİ DÜZENLEMELERİ TAKİP ETMENİZ GEREKİYOR

Miras dağılımı süreci farklılık gösterebiliyor. Her çocuk miras payı alamayabilir. Bazı özel durumlarda mirastan pay almama durumu yaşanıyor. Mirasçılar, miras paylaşımını nasıl yapacaklarını kendi aralarında karar verir. Ortak bir anlayışa varılamadığında aile içi anlaşmazlık durumunda ise konu yargıya taşınır.

Öte yandan miras paylaşımındaki yeni düzenlemelerin yakından takip edilmesi gerekir. Bu bağlamda izlenecek yol belirlenir ve miras paylaşımı gerçekleşir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER