Milyonların aldığı o ödemeye zam geldi! Bakan açıkladı hemen kontrol edin

Ülkemizde ihtiyaç sahiplerine pek çok program kapsamında nakdi destek sağlanıyor. Bu desteklere belirli aralıklara da zam yapılırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan önemli bir zam açıklaması geldi.

Milyonların aldığı o ödemeye zam geldi! Bakan açıkladı hemen kontrol edin

Milyonların aldığı o ödemeye zam geldi! Bakan açıkladı hemen kontrol edin - Ülkemizde bakanlıklar tarafından pek çok nakdi yardım belirli şartlara bağlı olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı gibi bakanlıklarca yapılan yardım ödemeleri son günlerde asgari ücret, memur ve emekliye yapılan zamla birlikte gündem oldu.

ZAMLI RAKAMLAR HESAPLARA GEÇTİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal destek ödemeleri de ara zamdan etkilenerek bir artış yaşadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, söz konusu sosyal destek ödemeleri ile ilgili olarak bir açıklamaya yer verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55 zam oranında artırıldığını belirtti. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden belirlendiğine işaret eden Bakan Göktaş, “İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödediğimiz SED miktarlarını memur maaş zammı oranında artırarak hesaplara toplam 584.118.187 TL yatırdık.” ifadesini kullandı.

SED ÖDEMELERİ HESAPLARA AKTARILDI

Çocuk politikalarının temelinde aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı bir birey olarak yetiştirilmesi olduğunun altını çizen Bakan Göktaş, bu amaçla ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek verdiklerini ifade etti.

SED ödemesiyle ihtiyaç sahibi ailelerdeki 165 bin 201 çocuğun masraflarını karşıladıklarını açıklayan Bakan Göktaş, SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşıladıklarını vurguladı. İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için temmuz ayı içerisinde toplam 584.118.187 TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptıklarını ifade etti.

SONRAKİ HABER