Milyonları ilgilendiriyor mecburi tutuldu! 48 saat içinde bu ödemeyi yapmazsanız faiz işleyecek!

Ülkemizde belirli dönemler içerisinde ödenmesi gereken bazı vergiler bulunuyor. Bu vergilerin zamanında ödenmemesi durumunda ise faiz işlendiği bildirilirken milyonları ilgilendiren bir ödemenin de 48 saat içinde yapılması gerektiği bildirildi.

Milyonları ilgilendiriyor mecburi tutuldu! 48 saat içinde bu ödemeyi yapmazsanız faiz işleyecek!

2024 yılı ile beraber vergi ödemeleri yeniden gündeme geldi. Yeni yılda ödenmesi gereken vergiler ocak ayının son günleri ile beraber yeniden gündem oldu. Araç sahiplerini ilgilendiren Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri için son tarihlerin geldiği bildirilirken bir yandan da yapılandırma taksit ödemeleri için hatırlatma yapıldı.

Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) 2024 yılı ilk taksiti ile borç yapılandırmalarına ilişkin taksit ödemelerinin 31 Ocak'a kadar yapılması gerektiği belirtildi. Aksi halde borca faiz işleyeceği bildirilirken detaylar da Haberankara.com adresinde yer aldı.

MTV ÖDEMELERİNDE SON 48 SAATE GİRİLDİ

Bu yıla ilişkin MTV tutarları, yeniden değerleme oranı olan yüzde 58,46 baz alınarak hesaplandı. Buna göre, 2024 yılında en düşük MTV tutarı 347 lira, en yüksek 133 bin 572 lira olarak hesaplandı. Söz konusu tutarların yarısına tekabül eden birinci taksit ödemeleri 31 Ocak'a kadar yapılacak.

Milyonları ilgilendiriyor mecburi tutuldu! 48 saat içinde bu ödemeyi yapmazsanız faiz işleyecek!

Araç sahipleri her yıl belirli dönemlerde MTV ödemelerini yapmakla yükümlü tutuluyor. MTV, taşıtların kayıt ve tescilinin yapıldığı yerin vergi dairesince her yıl ocak ayında yıllık olarak tahakkuk ettiriliyor. Uygulanan MTV, ocak ve temmuz ayı olmak üzere eşit 2 taksitte ödenebiliyor. Bu çerçevede 1 Ocak 2024 tarihinde başlayan MTV ödemelerinin birinci taksit ödeme dönemi de 31 Ocak tarihinde sona eriyor. MTV'nin 31 Ocak tarihine kadar ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek.

Milyonları ilgilendiriyor mecburi tutuldu! 48 saat içinde bu ödemeyi yapmazsanız faiz işleyecek! - Resim : 2

MTV ödemesi;

Dijital Vergi Dairesinden (dijital.gib.gov.tr) veya mobil uygulamasından 02.00 - 23.45 saatlerinde anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri aracılığıyla ve PTT şubelerinden ödenebiliyor.

Milyonları ilgilendiriyor mecburi tutuldu! 48 saat içinde bu ödemeyi yapmazsanız faiz işleyecek! - Resim : 3

YAPILANDIRMADA TAKSİT ÖDEMESİ İÇİN SON 48 GÜN

Ekim, Kasım, Aralık 2023 dönemine ait Katma Değer Vergisi'nin (KDV) beyanı ve ödemesinin 29 Ocak Pazartesi gününe kadar yapılması gerekiyor. Bunun yanı sıra 7326 sayılı yapılandırmada 15'nci, 7440 sayılı yapılandırmada da 8'nci taksitler ay sonuna kadar ödenecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER