Milyonları ilgilendiren son dakika ödemesi açıklandı! Üzerine kayıtlı olanlar o tarihe kadar yapmazsanız faiziyle ödeyeceksiniz

Ülkemizde belirli dönemlerde ödenen bazı vergiler bulunuyor. Yeni yılla beraber vatandaşın vergi ödeme yükümlülüğü artarken araç sahipleri için bir son dakika hatırlatması geldi. MTV ödemelerine ilişkin son tarih belli olurken bu ödemenin yapılmaması durumunda gecikme faizinin borca işleneceği açıklandı.

Milyonları ilgilendiren son dakika ödemesi açıklandı! Üzerine kayıtlı olanlar o tarihe kadar yapmazsanız faiziyle ödeyeceksiniz

Ülkemizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan bilgiye göre vergi ve harç zamlarının ardından ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri gündeme geldi. Araç sahiplerinin yılda iki kez ödediği MTV, geçtiğimiz yıl bir ödeme miktarı kadar artırılmıştı. Bir kereye mahsus olarak alınan kararın 2024 yılında sona erdiği bildirildi. 2024 yılı MTV ödeme yükümlülüğünü yerine getirmesi gereken araç sahipleri de son ödeme tarihine ilişkin bilgi sahibi olmak isterken araştırmalarına başladı.

2024 yılı motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri için son tarih açıklanırken bu vergiyi zamanında ödemeyen araç sahiplerinin borçlarına gecikme faizi ekleneceği kaydedildi. MTV'de gecikme faizi olmaması için ilk taksitlerin belirlenen tarihe kadar ödenmesi gerekirken araç sahipleri şimdiden ikinci taksit için de tarih araştırmasına başladı.

MTV ÖDEMELERİNDE SON TARİH BELLİ OLDU

024 yılına ait Motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksit ödeme dönemi 1 Ocak tarihinde başladı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren MTV ödemeleri ocak ayının son gününe kadar yapılabilecek. Motorlu taşıtlar vergisi yılda iki kez ödenirken uygulanan MTV, ocak ve temmuz ayı olmak üzere eşit 2 taksite bölünüyor. 2024 yılına ait MTV'nin ilk taksit ödeme dönemi için son düzlüğe girildi. 15 gün içinde MTV ödemelerini gerçekleştirmeyen araç sahipleri bu döneme ait borçlarını faizi ile beraber ödemek zorunda kalacak.

Milyonları ilgilendiren son dakika ödemesi açıklandı! Üzerine kayıtlı olanlar o tarihe kadar yapmazsanız faiziyle ödeyeceksiniz

MTV ödemeleri İnteraktif Vergi Dairesi, vergi daireleri ve PTT üzerinden gerçekleştiriliyor. Motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ödemeleri, 31 Ocak'ta sona erecek ve ödemesini bu tarihe kadar yapmayanlar için gecikme faizi uygulanacak. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın gib.gov.tr'de yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne kredi kartı ve banka kartı ile MTV ödeme işlemleri yapılabiliyor. Öte yandan MTV ödeme miktarları da her araç için değişiyor olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER