Milyonları ilgilendiren kredi kartı kararı Merkez Bankası tarafından açıklandı!

Merkez Bankası politika faizi için yeniden artış kararı verdi. TCMB'den yapılan açıklama ile birlikte kredi kartları için alınacak olan faiz oranları da merak edildi.

Milyonları ilgilendiren kredi kartı kararı Merkez Bankası tarafından açıklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikaları Kurulu (PPK) faiz kararını ocak ayı için açıkladı. Merkez Bankası politika faizini yüzde 45.00 seviyesine çekerken faiz artışına devam etti.

Merkez Bankası 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Buna göre Merkez Bankası politika faizini yüzde 42,5 seviyesinden yüzde 45,00'e yükseltti. Faiz kararı sonrası kredi kartlarına ilişkin sorular yeniden gündeme geldi.

OCAK 2024 KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI NE KADAR OLDU?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası daha önce yaptığı açıklamada kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmamasına yönelik olarak referans orana üst sınır getirildiğini belirterek, kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için en son ilan edilen oranlarda bir artış olmayacağını kaydetmişti. TCMB tarafından yapılan açıklamada "Kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmamasına yönelik olarak referans orana üst sınır getirilmiştir.

Milyonları ilgilendiren kredi kartı kararı Merkez Bankası tarafından açıklandı!

Referans oranın mevcut seviyesi 3,11 üst sınır olarak belirlenmiş, bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmamıştır.

Milyonları ilgilendiren kredi kartı kararı Merkez Bankası tarafından açıklandı! - Resim : 2

Bu kapsamda kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için en son ilan edilen oranlarda bir artış olmayacaktır.‘’ ifadelerine yer verirken bu kararın 2024 yılında da geçerli olduğu bildirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER