Milyonları ilgilendiren kararı Merkez Bankası açıkladı! Kredi kartları faiz oranları belirlendi

Merkez Bankası politika faizini yeniden artırma kararı alırken bir karar daha aldı. TCMB'den yapılan açıklama ile birlikte kredi kartları için yeni bir kararın daha alındığı öğrenildi.

Milyonları ilgilendiren kararı Merkez Bankası açıkladı! Kredi kartları faiz oranları belirlendi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikaları Kurulu (PPK) faiz kararını aralık ayı için açıkladı. Merkez Bankası politika faizini yüzde 42,5 seviyesine çekerken bir karar daha aldı.

Merkez Bankası 2023 yılının son faiz kararını açıkladı. Buna göre Merkez Bankası politika faizini yüzde 42,5 seviyesine yükseltti. Faiz kararı sonrası bir adım daha atıldı. TCMB'den yapılan açıklamada kredi kartlarına ilişkin yeni kararlar gündeme geldi.

TCMB'DEN KREDİ KARTLARINA İLİŞKİN YENİ KARAR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmamasına yönelik olarak referans orana üst sınır getirildiğini belirterek, kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için en son ilan edilen oranlarda bir artış olmayacağını belirtti. TCMB'den yapılan açıklamada "Kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmamasına yönelik olarak referans orana üst sınır getirilmiştir.

Milyonları ilgilendiren kararı Merkez Bankası açıkladı! Kredi kartları faiz oranları belirlendi - Resim : 2

Referans oranın mevcut seviyesi 3,11 üst sınır olarak belirlenmiş, bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmamıştır. Bu kapsamda kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için en son ilan edilen oranlarda bir artış olmayacaktır. ‘’ denildi.

Öte yandan TCMB tarafından yapılan resmi açıklamada ‘’"Kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacaktır" ifadeleri yer aldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER