Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Doğalgaz destek ödemeleri o tarihe kadar devam edecek

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar kapsamında vatandaşlara verilen doğal gaz destek ödemelerinin hangi tarihe kadar devam edeceği öğrenildi.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Doğalgaz destek ödemeleri o tarihe kadar devam edecek

Geçtiğimiz seneden bu yana vatandaşlar için verilen doğal gaz destek ödemelerinin hangi tarihe kadar devam edeceği merak edilirken, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konu hakkında yeni açıklamalar yapıldı.

DESTEK ÖDEMELERİ NİSAN AYINA KADAR DEVAM EDECEK!

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre devam etmekte olan destek ödemeleri kapsamında "Karadeniz doğalgazının ardından şimdi de Gabar'da bulduğumuz yüksek miktarda ve kalitede petrol, bu atılımlardan biriydi. Hatırlarsanız muhalefet cenahı, bu keşfimize de bir kulp takmıştı. Milletin sevincine ortak olmak yerine petrol keşfimizi alaya almışlardı. Peki sonra ne oldu? Gabar'daki petrolün günlük üretimi müjdeye dikkat 35 bin varili geçti. 2024 sonunda 100 bin varile çıkmasını hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde hem petrol, hem maden hem doğal gazda yeni müjdeler vermeyi hedefliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Edinilen bilgilere göre ise devam etmekte olan destek ödemelerinin Nisan ayına kadar devam edeceğine yönelik, "Nisan ayından beri 25 metreküplük miktarı faturalardan düşüyoruz. Bu uygulamayı Nisan 2024 dönemine kadar devam ettireceğiz" şeklinde bilgilendirmelerde bulunuldu.

DOĞAL GAZ DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan destek ödemelerinin ardından bu ödemelerin ne kadar olduğu hakkında da merak edilenler artmaya başladı. Bu çerçevede edinilen bilgilere göre 2024 yılı itibariyle ihtiyaç sahiplerine yönelik 900-2 bin 500 lira olarak ödenen doğal gaz desteğinin 1500-3 bin 500 liraya yükseltildi.

Geçtiğimiz sene ise bu ödemeler 900 lira ile 2 bin 500 lira arasında olduğu ifade edildi.

SONRAKİ HABER