Milyonlarca memur ve emekli için Toplu sözleşme görüşmeleri yarın başlıyor!

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin başlayacağı belirtildi.

Milyonlarca memur ve emekli için Toplu sözleşme görüşmeleri yarın başlıyor!

Milyonlarca memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren Toplu sözleşme görüşmeleri yarın başlıyor. Türkiye gündeminde uzun süredir yer alan ve başlaması beklenen Toplu sözleşme görüşmeleri için start verilirken yarın toplantının gerçekleşeceği saat merak edildi.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon -memur emeklisini yakından ilgilendiren Toplu Sözleşme görüşmelerinin yarın saat 14.00'da gerçekleşecek olan ilk toplantı ile başlayacağı belirtildi. Memur-Sen tarafından beklentiler geçtiğimiz hafta yapılan açıklama ile belirtilirken 2024 yılı için üçer aylık zamlar talep etmişti.

YARIN BAŞLIYOR!

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin başlayacağı belirtildi. Yarın saat 14.00'da başlayacak toplantı ile görüşmelerin başlayacağı açıklandı.

Yarın saat 14.00'da başlayacak toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliği yapacağı, ilk toplantının açılışının Bakan Vedat Işıkhan tarafından yapılacağı açıklandı. Görüşmelerde, memur ve memur emeklilerini yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen temsil edecek.

SAAT 14.00'DA BAŞLAYACAK!

Memur-Sen tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'ne dair talep gündeme gelmiş ve Memur-Sen2024 yılı için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10 artış istemiş, 2025 yılı için ise altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci altı ayda yüzde 25 ve ikinci altı ayda yüzde 15 zam talebinde bulunmuştu.

Yarın saat 14.00'da başlayacak Toplu Sözleşme görüşmelerine dair detaylar belli olurken Memur konfederasyonlarının genel başkanları ve 11 hizmet kollundaki yetkili sendikaların temsilcileri yer alacak.

SONRAKİ HABER