Milyonlarca kişiyi kapsıyor! Ödeme için son 2 gün kaldı o tarihe kadar yapmanız gerekiyor

Yapılandırma kapsamındaki vergi ve idari para cezalarına ilişkin borçlarda son ödeme tarihi 4 Ağustos'a kadar uzatıldı.

Milyonlarca kişiyi kapsıyor! Ödeme için son 2 gün kaldı o tarihe kadar yapmanız gerekiyor

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Sigorta prim borçları ve yapılandırma kapsamındaki vergiler ile idari para cezalarına ilişkin borçların ödenmesinde sürenin uzatıldığına yer verilirken tarih 4 Ağustos'a dek uzadı.

Yapılandırma kapsamındaki vergi ve idari para cezalarına ilişkin borçlarda son ödeme tarihi 4 Ağustos'a kadar uzatıldı. Ayrıca MTV'nin ikinci taksitinin de bu tarihe dek ödenebileceği belirtildi.

ÖDEME TARİHİ UZATILDI!

Geçtiğimiz hafta vergi borcu yapılandırması için başvurular sona ererken ilk ödeme tarihi 31 Temmuz olarak belirlenmiş ve duyurulmuştu. Sistemde büyük bir yoğunluk yaşanırken yaşanan yoğunluk sebebi ile sürenin uzatıldığına yer verildi. Vatandaşların vergi borçlarını ve MTV ödemelerini bireysel olarak şubelerden veya internet üzerinden ödeyebileceklerine yer verildi.

2023 yılına ait gelir vergisi ile motorlu taşıtlar vergisinin 2. taksiti ödeme süresinin Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan açıklama ile 4 Ağustos tarihine dek uzatıldığı belirtildi. Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinde yer verilen bilgiye göre 31 Temmuz 2023 tarihli ve 158 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile 31 Temmuz 2023 günü sonuna kadar ödenmesi gereken bu yılki gelir vergisinin 2. taksiti, motorlu taşıtlar vergisinin 2. taksitinin ödeme süresi, 7440 sayılı Kanunun peşin ve 1. ile 2. taksitlerinin ödeme süresi ile verilmesi gereken 2023/Haziran dönemine ilişkin “Form Ba” ve “Form Bs” bildirimlerinin verilme süresinin 4 Ağustos tarihine kadar uzatıldığı açıklandı.

3 AĞUTOS 2023 SON GÜN!

Ödemesi bulunan vatandaşların 4 Ağustos tarihine dek ödemelerini yapabileceklerine yer verilirken bunun yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresinin 3 Ağustos 2023 saat 23.59’a kadar uzatıldığı belirtildi.

SONRAKİ HABER