Milyonlarca kiracıyı ilgilendiren emsal karar açıklandı! Eğer ödemeniz gecikiyorsa dikkat evden çıkarılabilirsiniz

Ülkemizde artan kira fiyatları nedeniyle kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündem olmaya devam ediyor. Kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar devam ederken bu kez kiracıları ilgilendiren emsal karar duyuruldu.

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiren emsal karar açıklandı! Eğer ödemeniz gecikiyorsa dikkat evden çıkarılabilirsiniz

Türkiye'de artan kira fiyatları vatandaşların bütçelerini zorlamaya devam ediyor. Söz konusu kira fiyatlarındaki artışlar sürerken bu artışların ev sahipleri ile kiracılar arasında bazı problemlere neden olduğu biliniyor. Kira fiyatlarının artması ile beraber boy gösteren sorunlara her geçen gün yenisi eklenirken emsal bir karar açıklandı. Açıklanan kararda kiracılar için önemli bir ayrıntıya yer verildi.

Ev sahibi ve kiracı uyuşmazlıklarına çözüm bulunması için çeşitli adımlar atıldı. Söz konusu adımlara her geçen gün bir yenisi eklenirken kiracı ve ev sahipleri arasındaki uyuşmazlıklara da her gün yenisi ekleniyor. Mahkemeler tarafından yeni çözümler üretilmeye devam ederken bu anlaşmazlıkların son bulması için de hükümet son olarak yüzde 25 kira artışı sınırı getirmişti. Son olarak bir mülk sahibi ile kiracısı arasında yaşanan anlaşmazlığın ardından kiracı için icra takibi başlatıldığı öğrenilirken bu kez emsal karar kiracılar için verildi. Milliyet'in haberine göre icra takibi sonrası kiracı 7 gün içerisinde itiraz etmeyince flaş karar açıklandı.

KİRACILAR HER AN TAHLİYE EDİLEBİLİRSİNİZ

Düzenli olarak kirasını ödemeyen bir kiracı, mülk sahibi tarafından şikayet edilerek hakkında icra takibi başlatıldı. Mülk sahibi kiraların ödenmemesinden dolayı kiracı için icra takibi başlatırken bu icra takibine 7 gün içerisinde itiraz edilebileceği bildirildi.

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiren emsal karar açıklandı! Eğer ödemeniz gecikiyorsa dikkat evden çıkarılabilirsiniz

Söz konusu icra takibine kiracının 7 gün içinde itiraz etmemesi sonucu takip kesinleşti ve 30 gün içerisinde kiracıya İcra, İflas Kanunu uyarınca kira bedellerini ödemesi için emir gönderildi. Ancak kiracı kendisine verilen bu 30 günlük süre içinde de ödeme yapmayınca tahliye talebiyle icra takibi devam etti. Liracı, 30 günlük süre dışında ödemelerini yaparak icra ve tahliye talebine itiraz ederken yerel mahkeme flaş kararını açıkladı. Yerel mahkeme itirazın geçersiz olduğunu ve kiracının tahliyesine karar verdi. Söz konusu olayın ardından avukatlar da vatandaşları uyardı. Belirlenen süreler içerisinde itirazların gerçekleşmemesi durumunda kiracıların tahliye edilebileceği bilgisine yer verildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER