Milyonlarca kadın için bakan açıkladı! Çalışmalara başlandı artık sizde emekli olabileceksiniz

Ülkemizde emekli olma amacıyla çalışma hayatına devam eden vatandaşlar, emekli olacakları gün için geri sayıyor. Çalışma hayatı olmayan kadınların emekli olma hayalleri bulunurken Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde de ev hanımlarına emeklilik vaadi verilmişti. Emekli olabilmek için bekleyen kadınlara ilk müjde de bizzat bakan tarafından verildi.

Milyonlarca kadın için bakan açıkladı! Çalışmalara başlandı artık sizde emekli olabileceksiniz

Belirli yıllar boyunca çalışma hayatı olan vatandaşlar şartları sağladıkları takdirde emekli olabiliyor. Emekli olabilmek için çalışma hayatlarına devam eden vatandaşlar da emekli olacakları gün için beklemeye devam ediyor. Emekli olmak isteyen ancak çalışma hayatı bulunmayan kadınlar da emekli olabilmek için bir süredir istekte bulunuyordu. Ev hanımlarına emekliliğin önünün açılacağı bildirilirken sürpriz açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptı.

Emeklilik hakkı için bekleyen kadınlara sürpriz bir açıklama yapılırken çalışmalara da başlandığı bildirildi. Ev kadınları ile beraber toplumsal yaşam içinde olunduğunun altını çizen Bakan Işıkhan, emeklilik hakkı için çalışmalara başlandığından bahsederken bir de pirim desteği müjdesi verdi.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİKTE PRİM DESTEĞİ

Ev hanımlarına emeklilikte prim desteği verileceğinden bahseden Bakan Işıkhan, Ev kadınlarımızla birlikte bu toplamsal ekonomik yaşam içerisindeyiz.

Milyonlarca kadın için bakan açıkladı! Çalışmalara başlandı artık sizde emekli olabileceksiniz

Ev kadınlarına yönelik 3'te 1 prim desteği kapsamında çalışmalarımızı başlattık.'' dedi. Ev hanımlarına prim desteği çalışmalarına başlandığını müjdeleyen Bakan Işıkhan, ‘’Burada isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü. Biz bunu yerine getireceğiz. Bunda kesinlikle bir sapma olmayacak.'' ifadelerine yer verdi.

Milyonlarca kadın için bakan açıkladı! Çalışmalara başlandı artık sizde emekli olabileceksiniz - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vaadinin yerine getirileceğini belirten Bakan Işıkhan, ev hanımlarına 3'te 1 prim desteği çalışmalarına başladıklarını duyurmuş oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER