Milyonlarca haneyi ilgilendiriyor! Büyük zam bekleniyordu ters köşe yapan haber az önce geldi

Ülkemizde yeni yılla beraber duyurulan yeni zamlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Gıdadan faturaya kadar her evi ilgilendiren yeni zamlar duyurulmaya devam ederken her evi ilgilendiren bir kalem için de zam açıklaması geldi.

Milyonlarca haneyi ilgilendiriyor! Büyük zam bekleniyordu ters köşe yapan haber az önce geldi

Türkiye'de artan maliyetler, yükselen enflasyon ve döviz kuru ile beraber hemen her kalemde zam kararı da peş peşe geliyor. Alınan zam kararları vatandaşın bütçesini etkilerken söz konusu zamlar da yeni yılın gelmesi ve maaşlara yapılan zamla beraber artış gösterdi.

Artan fiyatlar nedeniyle isyan eden vatandaşlar şikayetlerini sık sık sosyal medya platformlarında dile getirirken bu zamların bir sonunun gelmesi için de talepler devam ediyor. Akaryakıt, teknoloji, giyim, sağlık, seyahat, gıda, fatura gibi giderlerin arttığı dönemde vatandaşı sevindirecek bir haber de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan geldi.

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZA ZAM YOK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, medya kuruluşlarıyla bir araya geldiği toplantı da vatandaşları sevindirecek bir haberden bahsetti.

Milyonlarca haneyi ilgilendiriyor! Büyük zam bekleniyordu ters köşe yapan haber az önce geldi

Bakan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz kullanıcısını sevindirecek haberi bir toplantıda verirken ‘’Faturalarla ilgili dünyadaki öngörümüz bu çerçevede olduğu için açıkçası şu an doğalgaz ve elektrikte herhangi bir fiyat artışı öngörmüyoruz önümüzdeki dönemle alakalı. Petrol piyasasında da tabi özellikle otomatik fiyatlandırmadan dolayı başka bir değişken de döviz.'' dedi.

Milyonlarca haneyi ilgilendiriyor! Büyük zam bekleniyordu ters köşe yapan haber az önce geldi - Resim : 2

Fatura giderlerine değinen Bakan Bayraktar, zam konusuyla ilgili olarak ‘’Dolayısıyla dövizdeki oynama da petrol, akaryakıt fiyatlarında bir düzenleme ihtiyacı olabilir. Zaman zaman yukarı, zaman zaman aşağı yönlü olabilir. Ama doğal gaz ve elektrikte, onu daha net söyleyebilirim, Türkiye için herhangi bir fiyat artışı ön görmüyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

Milyonlarca haneyi ilgilendiriyor! Büyük zam bekleniyordu ters köşe yapan haber az önce geldi - Resim : 3

Karadeniz gazı için keşifler noktasında planları olduğunu belirten Bakan Bayraktar, 2024 yılının keşif yılı olacağına değindi. Söz konusu elektrik ve doğal gaz tüketiminde ise bir süre daha zam beklenmediği öğrenildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER