Milyonlarca emeklinin maaşında yeni düzenleme Ekim ayında Meclis'e geliyor!

Yaşanan gelişmelerin ardından milyonlarca emekliye müjde niteliğinde konular konuşulmaya başlandı.

Milyonlarca emeklinin maaşında yeni düzenleme Ekim ayında Meclis'e geliyor!

Milyonlarca emekli maaşlarına ek zam talebinde bulunurken gelen son yüzde 25'lik zam oranı emekliye az gelmişti. Emekli maaşlarına gelen yüzde 25 zam oranını emekli vatandaşlar oldukça az bulurken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'de zam oranının düşük olduğunu belirterek ek zam talebini dile getirmişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından milyonlarca emekliye müjde niteliğinde konular konuşulmaya başlandı. Memur maaşına gelen 8 bin 77 liralık seyyanen zam sonrası bir beklentiye giren emekliler için yeni bir çalışma üzerinde durulduğu iddia edildi.

EMEKLİ MAAŞLARINA SEYYANEN ZAM GELECEK Mİ?

Kulislerde konuşulana göre emekli maaşlarına seyyanen zam uygulanması durumunda en düşük maaşın 10 bin TL'ye yükseltilmesi ve primi daha çok olana daha fazla maaş verilmesi durumunun Ekim ayı ile birlikte Meclis'e geleceği konuşulmaya başlandı. Temmuz ayında emekli maaşlarına gelen zam oranından emekli vatandaşlar memnun olmazken Seyyanen zam, prim-maaş dengesizliğini giderilmesi ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkarılmasını bekleyen emeklileri heyecanlandıran gelişmenin detayları merak konusu oldu.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantısında konunun ele alındığı ve ekim ayında Meclis'e gelebileceği konuşulmaya başlandı. Temmuz ayında yüzde 25'lik zammı kök maaşa göre alan emeklilerin bir bölümünün maaşları artmazken Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkan en düşük emekli maaşı temmuzda da 7.500 TL'de kaldı.

10 BİN TL'YE YÜKSELEBİLİR!

Geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Emekliler noktasında yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu. Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair söz verdik ve şu ana kadar da ezdirmedik." ifadelerini kullanmıştı.

En düşük memur maaşı 22 bin TL'ye çıkarılmasının ardından emeklilerde de seyyanen zam beklentisi doğarken Emekliler seyyanen zammın yanında primi daha çok olana daha fazla maaş verilmesi ve en düşük maaşın 10 bin liraya çıkarılmasını talep ediyor.

SONRAKİ HABER