Milyonlarca emeklinin içini rahatlatacak açıklama o isimden geldi! 8 bin TL müjdesi kapıda

Daha önce asgari ücret için yaptığı açıklamalar ve doğru tahminler ile gündeme gelen Ekonomist Özgür Erdursun milyonlarca emekliye 8 bin lira müjdesini verdi.

Milyonlarca emeklinin içini rahatlatacak açıklama o isimden geldi! 8 bin TL müjdesi kapıda

Bu sene Ocak ayında asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından konu hakkında açıklamalarda bulunan Ekonomist Özgür Erdursun, bu süreç içerisinde oldukça önemli tahminlerde bulunmuştu. Yaptığı değerlendirme ve tahminlerinde nokta atışı ile doğru rakamı vatandaşlara daha önce açıklamıştı.

Asgari ücretin açıklanmasının ardından bu defa gözler emekli vatandaşlara çevrildi. Emekli vatandaşlar tarafından da en düşük emekli maaşın ne kadar olacağı hakkında merak edilenler artmaya başlamıştı. Konu hakkında merak edilenlerin günden güne artmasının ardından ise Ekonomist Özgür Erdursun tarafından vatandaşlara 8 bin lira müjdesi verildi.

EMEKLİ VATANDAŞLAR İÇİN SEYYANEN ZAM DETAYI!

Emekli vatandaşlar tarafından seyyanen zammın uygulanıp uygulanmayacağı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Erdursun tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından daha önce yapılan açıklamalarda “Merkez Bankası rezervlerimize dair en son müjdeyi de paylaşmak istiyorum. Merkez Bankası (MB) rezervlerimiz tarihinin en yüksek rakamı olan 145 milyar 456 milyon dolara ulaşarak rekor kırmıştır.” şeklinde açıklama yapmıştı. Bu açıklamaları ise Erdursun, kasaların ağzına kadar dolu olmasına yorduğuna ifade edildi.

MİLYONLARCA EMEKLİYE 8 BİN TL MÜJDESİ VERİLDİ!

Tüm bunların ardından Tv100 ekranlarında emekli vatandaşlar için ne kadar zam uygulanacağı hakkında merak edilenlere yanıt veren Erdursun, emekliye en az 8 bin TL zam yapılacağından bahsetti. Bu zam ile birlikte ise en düşük emekli maaşının 17 bin 500 liraya kadar çıkabileceği ifade edildi.

Emekli vatandaşların daha refah bir şekilde yaşayabilmesi için seyyanen zammın uygulanması gerektiği konusu hakkında konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, “Madem öyleyse biz de rahat olalım. Madem kasa ağzına kadar dolu bir miktarı da emeklilere verilecek.” diyerek bu ifadeler ile müjdeli haberi duyurdu.

SONRAKİ HABER