Milyonlarca emeklinin güncel maaşı belli oldu! E-Devlet sorgulama ekranı açıldı zamlı maaşlar ortaya çıktı

SSK, Bağkur ve emekli sandığı emeklilerinin zam farkı ödemeleri hesaplara geçti. 2024 yılında alacakları zamlı maaşları merak eden emekliler toplamda ne kadar maaş alacaklarını sorgularken e-Devlet üzerinden bunun kontrol edilebileceği bildirildi. E-Devlet ekranı üzerinden güncel maaşlarını sorgulamak isteyen emekliler için detayları derledik.

Milyonlarca emeklinin güncel maaşı belli oldu! E-Devlet sorgulama ekranı açıldı zamlı maaşlar ortaya çıktı

Ülkemizde belirli yıllar boyunca çalışan vatandaşlar emeklilik hakkı elde ederek devletten maaş alıyor. Emekli olarak maaş almaya başlayan vatandaşlar 2024 yılı zamlarını sıkı sıkıya takip ederken net rakamlar belli oldu. En düşük emekli maaşı 10 bin liraya sabitlenirken maaş zam oranı da yüzde 49,25 olarak açıklandı.

Emeklilere yapılan zammın ardından maaş farkı ödemeleri de 6 - 7 Şubat tarihlerinde hesaplara geçti. Emekli maaşlarının hesaplara geçmesinin ardından zamlı ve toplu ödemelerini almak isteyen emekliler de şubat ayında alacakları toplam tutarı araştırmaya başladı. SSK 4A 4B 4C, BAĞKUR ve Emekli Sandığı ile EYT emeklilerinin beklediği zamlı maaşlar için son rakam geldi. Zamlı maaşlar şubat ayında hesaplara yatırılacakken toplam maaşlarını öğrenmek isteyen emekliler de bunun nereden, nasıl sorgulanacağını merak etti.

GÜNCEL EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA EKRANI E-DEVLET ÜZERİNDEN AÇILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli zamlarına ilişkin son açıklamayı yapmıştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklama ile milyonlarca memur emeklisi ve emeklilere gelecek olan enflasyon zammı netleşti. Yapılan açıklama ile SSK ve BAĞKUR emeklisi olan kişilere yüzde 37,50 zam gelmiş ve memur, memur emeklisi olan kişilere yüzde 49,25 oranında zam yapıldı.

Milyonlarca emeklinin güncel maaşı belli oldu! E-Devlet sorgulama ekranı açıldı zamlı maaşlar ortaya çıktı

Yapılan güncellemenin ardından emeklilerin beklediği zamlı maaşlar e-Devlet sitesinde yayımlandı. e-Devlet şifresi ve kimlik numarası ile sisteme giren emekliler arama bölümüne A4 Emekli Aylık Bilgisi yazarak son maaş rakamını görme imkanına sahip olabilecek. Ekranda yer alan aylık bilgisi ve ek ödeme tutarı toplanarak yeni zamlı maaş toplamı öğrenilebiliyor.

Milyonlarca emeklinin güncel maaşı belli oldu! E-Devlet sorgulama ekranı açıldı zamlı maaşlar ortaya çıktı - Resim : 2

Emekliler bu iki rakamın toplamını yeni emekli maaşı olarak hesaplarında görebilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER