Milyonlarca emekli merak ediyordu! Zam farkı bekleyenler için ödeme takvimi tek tek açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ocak ayı için emekli vatandaşlar için duyurulan ek zammın hesaplara ne zaman yatırılacağı merak konusu olmuştu. Bunun üzerine ödeme takvimi tek tek açıklandı.

Milyonlarca emekli merak ediyordu! Zam farkı bekleyenler için ödeme takvimi tek tek açıklandı

Bu sene Ocak ayı için yapılacak olan emekli maaş zamları duyuruldu. Yapılan açıklamalar çerçevesinde hem SSK - Bağ Kur emeklileri için zam oranları hem de memur emeklisi vatandaşlar için zam oranları belirlenmişti. Konu hakkında gelen açıklamaların ardından memur emeklisi vatandaşlar için yapılan zam oranı ile SSK - Bağ Kur emeklisi vatandaşlar için yapılan zam oranlarının aynı olmadığı belirlendi. Bunun üzerine SSK - Bağ Kur emeklileri için ek zam yapılıp yapılmayacağı yönünde merak edilenler üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdeli haber duyuruldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDELİ HABERİ DUYURMUŞTU!

Emeklilere Ocak ayı için ek zam yapılacağı yönünde "Bilindiği gibi 2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37,57 artış oldu. Bu farklı artışların emeklilerimizde yol açtığı rahatsızlığı gördüğümüz için emeklilerimizin maaşlarındaki artışı birbirine yakınlaştıracak yeni bir adım atıyoruz.SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımız müjdesini vermek istiyorum.

Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklisi Ocak 2024'ten itibaren yüzde 42,6'ya yükseliyor. Önümüzdeki Temmuz ayındaki artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Yani memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık artış oranları önümüzdeki Temmuz'da eşitlenecektir. Yılın ikinci yarısındaki maaş artışlarında memur emeklileri enflasyon farkını alırken SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyonun tamamına alacakları için dengesizlik giderilecektir. Sosyal devlet ilkesi gereği uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz." şeklinde açıklamalar yapıldı.

EK ZAMLAR EMEKLİLERİN HESABINA BU AY GEÇMEDİ!

Alınan karar sonrasında emekli vatandaşların hesaplarına bu ay ek zam yatmadı. Yapılan açıklamalar çerçevesinde ek zammın yatmadığı en düşük emekli maaşının ise 7 bin 500 TL olarak yatırıldığı ifade edildi. Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından gelen bilgilere göre ek zammın da Şubat ayından itibaren yatırılmaya başlanacağı öğrenildi.

EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ YAYIMLANDI!

Tüm bunların yanı sıra SSK ve Bağ Kur emeklileri için yatacak olan maaşlar için ödeme takvimi şu şekilde verildi;

4A SSK EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,
Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,
Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,
Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,
Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,
Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,
Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,
Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,
Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,
Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında

4B BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde,
Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde,
Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde,
Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde maaşlar yatırılacak.

SONRAKİ HABER