Milyonlarca emekli için beklenen rakam açıklanıyor! Bayram ikramiyesi için ödeme tarihleri belli oldu

Her sene olduğu gibi bu sene de emekli vatandaşlar için bayram ikramiyesinin verilip verilmeyeceği konusunda merak edilenlerin artmasının ardından bakanlıktan konu hakkında açıklamalar geldi.

Milyonlarca emekli için beklenen rakam açıklanıyor! Bayram ikramiyesi için ödeme tarihleri belli oldu

Ramazan bayramının yaklaşmasının ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında emekli vatandaşlar için bayram ikramiyesinin verilip verilmeyeceği olmuştu. Bunun ardından bakanlık tarafından emekli vatandaşlar için ikramiye ödemesinin yapılıp yapılmayacağına ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.

BAKANLIKTAN EMEKLİ İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI GELDİ!

Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamalarda “Emeklilerimiz müsterih olsun Cumhurbaşkanımız da bizler de emeklilerimizin yanında olduk. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımızla bir araya gelip görüşeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaları, adımları atarız. Biz hükümet olarak bu adımı atmaya hazırız. Çalışmalara kısa sürede başlayabiliriz” şeklinde ifadeler ile bu sene de emekli vatandaşlar için ikramiye ödemelerinin yapılacağı öğrenildi.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK?

Tüm bunların ardından emekli ikramiyelerin ne kadar olacağı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Milliyet'te yer alan haberde Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram tarafından emekli ikramiyesine ilişkin tahminler yapıldı.

Bu tahminlerde, “Asgari ücrete yüzde 49.11’lik artış, emeklilere yüzde 49.25’lik maaş artışını burada bayram ikramiyeleri için de emsal olarak düşünebiliriz. Cumhuriyet Bayramı kapsamında emeklilere tek seferde 5 bin TL ikramiye verilmişti. Ben ikramiyelerin 5 bin TL’ye yükseltilebileceğini düşünmüyorum. En düşük 3 bin TL, en fazla ise 4 bin TL artış olabileceğini düşünüyorum. Yani 2 bin TL olan emekli ikramiyeleri en fazla yüzde 100 oranında artarak 4 bin TL’ye çıkabilir.” şeklinde ifadeler ile emekli ikramiyesi için tahminler vatandaşlar için iletildi.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?

Emekli vatandaşlar için hesaplara yatırılması planlanan ödemeler hakkında merak edilenler hakkında yetkili kişiler tarafından henüz açıklama gelmese de geçtiğimiz senelere baktığımız zaman ödemelerin yapılabileceği tarihler şu şekilde açıklandı;

SSK kapsamında gelir/aylık alanların ödeme tarihi ; Bayramdan 7, 6 ve 5 gün önce yapılmıştı.

Bağkur kapsamında gelir ve aylık alanların ödeme tarihi; Bayramdan 3 ve 4 gün önce yapılmıştı.

SONRAKİ HABER