Milyonlarca emekli faydalanacak! Bakanlık emekli ikramiyesi için rakamı bugün duyurdu

Emekli vatandaşlar tarafından uzun süredir beklenen emekli ikramiyesi açıklaması hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklama geldi.

Milyonlarca emekli faydalanacak! Bakanlık emekli ikramiyesi için rakamı bugün duyurdu

Her sene olduğu gibi bu sene de emekli vatandaşlara ne kadar ikramiye verileceği hakkında merak edilenlerin artmasının ardından bugün Çalışma Bakanlığı tarafından kritik bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaların ardından emekli vatandaşlar için ne kadar ödeme yapılacağı ve hangi tarihlerde kişilerin hesaplara yatırılacağına yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu.

MİLYONLARCA EMEKLİ İÇİN KRİTİK TARİH BELLİ OLDU!

Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından “2002 yılından bu yana emeklilerimiz bizim için çok değerli olmuştu. Enflasyona karşı tüm vatandaşları ezdirmeme ilkesi emeklilerimiz için de söz konusu. 2018 yılında bunu hayata geçirdik. 2 bayram için 2 bin TL ile başladık. 2021 yılında 2200 TL’ye, 2023 yılında 4 bin TL’ye yükselttik.

Bu kapsamda bugüne kadar toplamda 166 milyar 200 milyon TL bayram ikramiyesi olarak ödeme gerçekleştirdik. Emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarını önceliklendiriyoruz. 1 seferlik 5 bin TL destek verdik. Emeklilerimiz müsterih olsun Cumhurbaşkanımız da bizler de emeklilerimizin yanında olduk. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımızla bir araya gelip görüşeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaları, adımları atarız.” şeklinde ifadeler ile yakın zaman içerisinde ikramiye için kritik kararın verileceği öğrenildi.

EMEKLİ VATANDAŞLAR NE KADAR İKRAMİYE ALACAK?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde henüz emekli vatandaşlar için bu sene verilecek ikramiyenin netleşmediği de öğrenildi. Fakat önceki senelere bakıldığında son olarak 4 bin TL ödeme yapıldığı öğrenildi. Bu çerçevede SSK ve Bağ Kur emeklilerine bayramdan 4 bin önce ile 7 gün önceye kadar ödemelerin hesaplara yatırıldığı ifade edildi.

SONRAKİ HABER