Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Banka hesaplarınızı hemen kontrol edin ödemeler başladı!

Milyonlarca çalışan yapılan ek ödemelerle ilgili olarak yeni bir gelişme yaşandı. Ek ödeme almaya hak kazanan vatandaşlar için önemli bir açıklama geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile hesapların kontrol edilmesi istendi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Banka hesaplarınızı hemen kontrol edin ödemeler başladı!

Ülkemizde milyonlarca çalışan asgari ücret zammının ardından artış gösteren kalemlerle ilgili araştırmalarına başladı. Artan ödemelerin ardından vatandaşların alacakları ödemeler hakkında bilgi sahibi olmak istemeleri ile araştırmalar başladı.

Devlet ve devlete bağlı müesseselerde çalışan işçilere ödenen ilave tediyelerle ilgili olarak gelişmeler yaşanırken ek ödemelerin ilk yarısı hesaplara yatırılmaya başlandı. Bakanlıktan yapılan açıklama ile ilave tediye ödemelerinin hesaplara geçtiği öğrenilirken hak sahiplerinin hesaplarını kontrol etmesi istendi.

İLAVE TEDİYE ÖDEMELERİ BUGÜN HESAPLARA GEÇİYOR

İlave tediye, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçilere her yıl iki kez olmak üzere yapılan bir ek ödemedir. 4/7/1956 tarihli ve 6772 sayılı Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanun ile düzenlenmiştir. Devlet ve ona bağlı müesseselerde çalışan işçilere ilave tediye yapılmasına ilişkin 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere ek ödeme tarihlerini belirleyen Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak, ödeme tarihleri belli olmuştu.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Banka hesaplarınızı hemen kontrol edin ödemeler başladı!

Bu kapsam dahilinde olan kamu işçilerine 2024'te verilecek ilave tediyenin ilk yarısı bugün hesaplara yatırılmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ilave tediye ödemeleri ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararına göre devlet ve bağlı kurumlarda çalışan işçilerimizin ilave tediye ödemelerinin birinci yarısı bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı” dedi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Banka hesaplarınızı hemen kontrol edin ödemeler başladı! - Resim : 2

İlave tediyenin ikinci yarısı ise 5 Nisan 2024 tarihinde ödenecek. Bu çerçevede ödeme alma hakkı olan kamu işçileri, 26 Ocak tarihi itibariyle hesaplarını kontrol edebilirler.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER