Milyonlara yıllık 52 bin lira ödenecek! Devletten destek ödemesi resmen duyuruldu kimliğinizle başvurun

Ülkemizde ihtiyaç sahibi olan bireylere yönelik devlet eliyle çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Farklı programlarla vatandaşlara destek ödemesi yapılırken bir duyuruda kronik rahatsızlığı olanlar için geldi.

Milyonlara yıllık 52 bin lira ödenecek! Devletten destek ödemesi resmen duyuruldu kimliğinizle başvurun

Milyonlara yıllık 52 bin lira ödenecek! Devletten destek ödemesi resmen duyuruldu kimliğinizle başvurun - Türkiye'de hükümetin aldığı karar kapsamında farklı program ve şartlara bağlı olarak bakanlıklar tarafından nakdi destekler sağlanıyor. Belirli şartlara bağlı olarak ihtiyaç sahibi bireylere destek ödemesi yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da gıda, yaşlı, engelli, öğrenci, barınma, aile, eğitim ve sağlık alanlarında geliştirdiği programlarla şartları sağlayan kişilere nakit desteği sağlıyor.

İhtiyaç sahibi olarak belirlenen şartları sağlayan kişilere belirli süre ve miktarlarda yapılan destek ödemeleri kronik rahatsızlığı bulunan bireylere de ulaştırılıyor.

KRONİK RAHATSIZLIĞI OLAN BİREYLERE ÖZEL NAKİT DESTEK PROGRAMI

Ülkemizde kronik rahatsızlığı bulunan bireylere özel destek programı bulunuyor. Bu destek programı kapsamında Tüberküloz ya da Subakut sklerozan panensefalit (SSPE) hastası olan kişi veya hastaya bakmakla yükümlü kişilere destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Kronik Hastalık Yardımı adıyla Tüberküloz ve SSPE hastası olan kişi ya da hastaya bakan kişilere aylık olarak ödeme yapılıyor. Bu ödemeler 2023 yılı için aylık 4 bin 336 lira 84 kuruş olarak hesaplara geçiyor.

ekran-goruntusu-2023-07-23-120919.png

YILLIK 52 BİN TL DESTEK ÖDEMESİ HAKKI ELDE EDİLİYOR

Tüberküloz ya da SSPE hastası olan kişi ya da hastaya bakmakla yükümlü kişilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından onaylanan Halk Sağlığı Yönetim Sistemi'nden hastalık bilgileri alınan kişiler şartları sağladıkları taktirde faydalanabiliyor. Aylık 4 bin 336 TL olarak ödenen bu destekten faydalanmak için de başvuru yapılması gerekiyor.

ekran-goruntusu-2023-07-23-125518.png

Tüberküloz ya da SSPE hastası olan kişi ya da bakmakla yükümlü kişilere yapılan yardım programına başvurular bireylerin ikametgahlarının bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) yapılıyor.

ekran-goruntusu-2023-07-23-125507.png

Hak sahibi olarak belirlenen ailelere ödemeler aylık olarak yapılırken hak sahiplerine de yıllık 52 bin 42 lira 8 kuruş ödeme yapılmış oluyor.

Ekonomi haberleri için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER