Milyonlar merak ediyordu! Fatih Portakal herkesten önce duyurdum diyerek asgari ücret rakamını açıkladı

Bugün sosyal medya hesabından açıklama yapan Fatih Portakal asgari ücret hakkında kritik rakamı vatandaşlara duyurdu.

Milyonlar merak ediyordu! Fatih Portakal herkesten önce duyurdum diyerek asgari ücret rakamını açıkladı

Milyonların gözü o rakamda! 2024 yılında asgari ücrete yapılması beklenen zamma ilişkin toplantılar başladı. İlk toplantısını 11 Aralık tarihinde yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün ikinci kez bir araya geldi. Gerçekleşen toplantının sona ermesinin ardından rakamın konuşulup konuşulmadığı merak konusu oldu.

Toplantının ardından Bakan Vedat Işıkhan’nın olmadığını da hatırlatan Ağar, “Toplantıda herhangi bir rakam konuşulmadı. Çalışma Genel Müdürlüğümüz başkanlığında gerek hükumetin gerek TÜİK’in gerek maliyenin gerek de işverenlerimizin görüşü alındı. Aynı zamanda asgari ücretle çalışan dört arkadaşımızın görüşleri alındı. Onların geçim şartlarını kendi dilinden duydular. Şu anda bir sonuç yok.

Ancak tahmin ediyorum görüşmeler süratle devam edecek. Çünkü yıl sonuna da yaklaştık. Kısa zaman içinde bir mutabakata varılarak bitirilmesini arzu ediyoruz. Ama rakam belirli olmadığından dolayı bir şey söyleme imkanımız yok. Zaten geçim şartları belli. " şeklinde konuştu. Herhangi bir rakamın gelmemesi ise vatandaşları meraklandırdı.

FATİH PORTAKAL RAKAMI DUYURDU!

Asgari ücret hakkında merak edilen rakamlara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Gazeteci Fatih Portakal, "Türk-İş yetkilisi “asgari ücrette rakam konuşulmadı” diyor. Rakam hiç dillendirilmiyorsa siz niçin buluşuyorsunuz? İşin gerçeği şu: işveren ve işçi temsilcileri formaliteyi yerine getiriyor. Bugünün TR’inde rakam belirleme güçleri yok. Rakamı iktidar belirleyecek. İkisi de “kabul” diyecek. Nokta! Yine yazıyorum: yeni ücret 16.500/16.900 TL arası olacak. Oh be, bu yılın asgari ücretini iktidardan önce açıkladım ya!" diyerek tahmini rakamı duyurdu.

Milyonlar merak ediyordu! Fatih Portakal herkesten önce duyurdum diyerek asgari ücret rakamını açıkladı

Yapılan bu açıklamaların ardından milyonlarca vatandaş tarafından açıklanması beklenen asgari ücret rakamının ne kadar olacağı hakkında merak edilenler arttı.

SONRAKİ HABER