Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında altın, gümüş, dolar ve borsada son durum

Merkez Bankası piyasaların uzun bir süredir beklediği politika faiz kararını açıkladı. Yapılan açıklama sonrasında gözler altın, dolar, borsa ve gümüş fiyatlarına çevrildi. Merkez Bankası geçtiğimiz ay olduğu gibi bu ay da faizi sabit bıraktı.

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında altın, gümüş, dolar ve borsada son durum

Merkez Bankası faiz kararını saat 14.00’te açıkladı. Piyasalar faiz kararının yine pas geçilmesini bekliyordu. Beklenilen gerçekleşti ve Merkez Bankası faiz kararını bu ay da sabit bırakma kararı aldı. Peki, bu durumun piyasalara etkisi ne oldu?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. Merkez Bankası, faiz kararına ilişkin yaptığı açıklamasında sıkı para politikası duruşunu vurgulayarak, “Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir" dedi.

BİR SONRAKİ TOPLANTI 19 EYLÜL’DE

MB bir sonraki faiz kararını 19 Eylül tarihinde açıklayacak. Piyasalar faiz kararının bir süre daha sabit bırakılacağını tahmin ediyor. Faiz bırakılan faiz kararının piyasalara etkisi nasıl yansıdı? Altın, dolar, gümüş ve borsada son rakamlar nasıl?

FAİZ KARARI SONRASINDA ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatların son dönemlerde yükselişine devam ederken, gün içerisinde rekor haberi geldi. Ons altın 2 bin 521 doları görürken, gram altın da 2 bin 741 TL seviyesini görmüş oldu. Uzmanlar 2024 yılında seçim olmasının yanı sıra Orta Doğu’da artan gerilim ve Rusya Ukrayna savaşının halen devam etmesi yüzünden altının belirsizliğini korumaya devam ettiğini söylüyor. Öte yandan gümüş fiyatı da 32,33 TL’den alınıyor.

DOLAR FİYATLARINDA SON DURUM

Dolar ve euro ise değerini artırmaya devam ediyor. Piyasalardan alınan son rakamlara göre yüzde 0,27 oranında değer kazanan dolar 33,8321 TL’den işlem görürken, euro da yüzde 0,25 oranında artış göstererek 37,5312 TL’den işlem görüyor.

BIST 100’DE DURUM NASIL?

Borsacılar da MB faiz kararı sonrasında borsadaki son durumu mera ediyor. Borsa dün günü yükselişle kapattı. Şu anda da 10 bin puanın üzerinde olan BIST 100 endeksi 10.066 puandan işlem görüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER