Merkez Bankası’nın anketinde enflasyon artış beklentisi yüzde 45’in altında kaldı

TCMB’nin Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı. Buna göre enflasyon artış beklentisi yüzde 45, dolar/TL tahmini de yüzde 38’in altında kaldı.

Merkez Bankası’nın anketinde enflasyon artış beklentisi yüzde 45’in altında kaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Merkez Bankası’nın yayımladığı anket sonuçlarına göre TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) beklentisi ve enflasyon artış beklentisi yüzde 43,52’ye geriledi. 1 yıl sonrası içinse TÜFE 31,79’a indi.

Piyasa Katılımcıları Anketi’nde yıl sonu dolar/TL tahmini ise 38,77'den 37,74'e indi. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki ankette 41,80 TL iken, bu anket döneminde 41,41 TL olarak gerçekleşti.

POLİTİKA FAİZİ TAHMİNİ DE GERİLEDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları anketinde Politika faizinde cari ay sonu beklentisi yüzde 50 ile sabit kaldı. 12 ay sonrası için politika faizi tahmini yüzde 37,11'den yüzde 35'e gerileme gösterdi.

Piyasa Katılımcıları Anketi’nde yıl sonu cari açık tahmini 30,5 milyar dolardan 29 milyar dolara indi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi, her ay 54’ü finansal sektör, 18’si reel sektörden oluşan toplam 72 katılımcıyla gerçekleştirilirken, belli yönlerden de Merkez Bankası’nın bir sonraki izleyeceği politikalarda yol gösterici olabiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER