Merkez Bankası Türk Lirası mevduatı destekleyen adımı açıkladı

Merkez Bankası'nın aldığı kararlar para piyasaları ve piyasa takipçilerinin gündeminde yer alıyor. Merkez Bankası Türk Lirası mevduatı destekleyen adımlarını açıklamaya devam ederken bir yeni adım daha atıldığı öğrenildi.

Merkez Bankası Türk Lirası mevduatı destekleyen adımı açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan faiz kararı kamuoyunun yakın takibinde yer alıyor. Faiz kararları takip edilmeye devam ederken Türk Lirası (TL) için alınan kararlar da devam ediyor. Bu çerçevede TCMB, TL mevduatını destekleyen yeni bir adımını daha duyurdu.

TCMB, Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) Türk Lirası (TL) mevduata geçişin desteklenmesi ve KKM hesaplarının azaltılmasına yönelik adımlarına devam ettiğini duyurdu.

TCMB'DEN TÜRK LİRASI MEVDUATI DESTEKLEYECEK ADIM

TCMB'nin bankalara uygulama talimatı gönderdiği ifade edildi. Söz konusu talimatta KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınırı, politika faiz oranının yüzde 80'inden yüzde 70'ine indirilirken vade sonunda TCMB tarafından ödenecek kur farkı tutarı, politika faizi esas alınarak hesaplanmaya devam edilecek. Ayrıca, yeni açılacak ve yenilenecek hesaplar için "ek getiri" adı altında herhangi bir ödeme yapılamayacağı bildirildi.

Merkez Bankası Türk Lirası mevduatı destekleyen adımı açıkladı

TCMB tarafından alınan kararlar böylece KKM hesaplarında azalmanın hızlanması ve TL mevduatın payının artması bekleniyor. TCMB tarafından duyurulan değişiklikler 22 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

SONRAKİ HABER