Merkez Bankası Temmuz 2024 faiz kararı sonrası altın, dolar ve euro kaç TL oldu?

TCMB, yılın yedinci faiz kararı için toplantısını gerçekleştirdi. Temmuz ayı PPK toplantısı sonrası faiz kararı belli olurken piyasaları yeniden hareketlendiren kararla beraber para piyasalarındaki güncel durum da merak edildi.

Merkez Bankası Temmuz 2024 faiz kararı sonrası altın, dolar ve euro kaç TL oldu?

Para piyasalarının merakla beklediği faiz kararı 23 Temmuz tarihinde son dakika olarak açıklandı. Piyasaların ve yatırımcıların merak ettiği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) tutanağında faizin yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmasına karar verildi.

TCMB PPK tarafından karar şöyle açıklandı; ‘’Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar vermiştir'' TCMB'nin PPK tutanağının ardından altın ve döviz kurundaki güncel durum merak konusu oldu. Merkez Bankası 23 Temmuz Salı günü faiz kararını saat 14.00'de açıkladı. TCMB tarafından yapılan PPK toplantısı sonrasında gözler dolar, euro ve altın fiyatlarına çevrildi. Döviz ve altın kurundaki değişimler hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler ''23 Temmuz TCMB PPK faiz kararı sonrası 1 Dolar ve 1 Euro, 1 gram altın kaç TL, altın kurunda güncel fiyatlar nedir?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

TCMB TEMMUZ 2024 TARİHİNDE FAİZİ SABİT TUTMAYA KARAR VERDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın başkanlığında yılın yedinci faiz kararı açıklandı. Politika faizinde kademeli faiz artışına bir son verildiği dönemde faizin yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmasına karar verildi.

TEMMUZ 2024 FAİZ SABİT TUTULDU, PARA PİYASLARDAKİ DURUM NE?

Gram altın

Alış: 2.549 TL

Satış: 2.550 TL

Merkez Bankası Temmuz 2024 faiz kararı sonrası altın, dolar ve euro kaç TL oldu?

Çeyrek Altın

Alış: 4.184 TL

Satış: 4.237 TL

Merkez Bankası Temmuz 2024 faiz kararı sonrası altın, dolar ve euro kaç TL oldu? - Resim : 2

Dolar: 32,94 TL

Euro: 35,82 TL seviyesine çıktı.

Merkez Bankası Temmuz 2024 faiz kararı sonrası altın, dolar ve euro kaç TL oldu? - Resim : 3

PPK, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar verdi. Gözler şimdiden ağustos ayı faiz kararına çevrildi.

SONRAKİ HABER