Merkez Bankası tarafından bir bankaya daha elektronik para kuruluşu olarak faaliyet izni verildi!

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre bankaya elektronik para kuruluşu olarak faaliyet izni verildiği ifade edildi.

Merkez Bankası tarafından bir bankaya daha elektronik para kuruluşu olarak faaliyet izni verildi!

16 Kasım tarihli Resmi Gazete'de Vakıf Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.’ye Elektronik Para Kuruluşu Olarak Faaliyet Göstermek Üzere Faaliyet İzni Verilmesine İlişkin Karar yayımlandı. Bu karara göre Vakıf Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.’ye faaliyet izni verildiği öğrenildi.

Vakıf Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.’ye Elektronik Para Kuruluşu Olarak Faaliyet Göstermek Üzere Faaliyet İzni Verilmesine İlişkin Karar

screenshot-35.png

20/6/2013 tarihli ve 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanunun (Kanun) 14, 15, 18, 19 uncu maddeleri kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde;

Vakıflar Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.'ye Kanun'un 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (ç), (e), (f) ve (g) bentlerinde belirtilen ödeme hizmetleri ve Kanunun 18 inci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen elektrınik para ikinci hizmetini sunmak üzere elektronik para kuruluşu olarak faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir.

SONRAKİ HABER