Merkez Bankası kasım ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararları vatandaşların merak ettikleri konular arasında yer alıyor. TCMB tarafından açıklanan faiz kararları banka kredi faizleri, kredi kartı gecikme faizlerine etki ederken kasım ayı kararı bekleniyor.

Merkez Bankası kasım ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının açıklandığı Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantıları ülke gündeminde yer alıyor. Kasım ayında beklenen TCMB faiz kararı için gözler PPK toplantısına çevrilirken tarih araştırması da devam ediyor. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın liderliğinde toplanacak olan PPK'nın politika faizini ne yönde açıklayacağı merak edilirken gözler kasım ayı kararına çevrildi.

Pek çok vatandaş, kredi kartı gecikme faizinden ihtiyaç, taşıt ve konut kredilerine kadar etki eden faiz kararı için ''Kasım 2023 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, toplantı ne zaman yapılacak, faiz artacak mı düşecek mi?'' sorularına yanıt aramaya başladı. TCMB ekim ayında politika faizini yüzde 35 olarak belirlerken kasım ayı toplantısına ilişkin faiz beklentisi de merak konusu oldu.

KASIM AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararının açıklanacağı tarih merak konusu oldu. Geçtiğimiz ay TCMB Para Piyasası Kurulu, politika faizini 5 baz puan arttırarak 35'e yükseltti. Kasım ayı faiz kararının alınacağı PPK Toplantısı ise 23 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirecek. Faiz kararı ise aynı gün saat 14.00'da açıklanacak.

merkez-bankasi-kasim-ayi-faiz-karari-ne-zaman-saat-kacta-aciklanacak.jpg

TCMB KASIM AYI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

TCMB PPK toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) artırılarak yüzde 40'a çekileceğini tahmin ediyor.

TCMB TAKVİMİ

  • 21 Aralık 2023
  • 25 Ocak 2024
  • 22 Şubat 2024
  • 21 Mart 2024
    Haberankara.com
SONRAKİ HABER