Merkez Bankası kasım ayı faiz kararı belli oldu! TCMB politika faiz oranı şimdi açıklandı

TCMB, beklenen kasım ayı PPK toplantısı faiz kararını açıkladı. Son dakika olarak duyurulan faiz kararı ile piyasalar yeniden hareketlendi. Vatandaşlar TCMB'nin faiz kararını merak ederken tutanak yayımlandı.

Merkez Bankası kasım ayı faiz kararı belli oldu! TCMB politika faiz oranı şimdi açıklandı

Döviz ve altın kurunda yaşanan hareketlilik devam ederken gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan Para Politikaları Kurulu (PPK) faiz kararına çevrildi. Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararı kasım ayı ile birlikte merak konusu olurken piyasaların yapacağı atak da inceleme altına alındı. Merkez Bankası'nın faiz kararı için TCMB'nin PPK toplantısı sona erdi ve kasım ayı faiz kararı son dakika duyuruldu.

TCMB tarafından açıklanması beklenen Kasım 2023 Para Politikası Kurulu Toplantısı 23 Kasım tarihi ile sonuçlandı. TCMB 23 Kasım 2023 tarihi ile Para Politikası Kurulu toplantısı Hafize Gaye Erkan başkanlığında altıncı toplantısını gerçekleştirdi. Kurul tarafından yapılan toplantı sonrasında TCMB, merakla beklenen faiz kararını PPK tutanağı ile kamuoyuna son dakika duyurdu.

KASIM 2023 TCMB FAİZ KARARI SON DAKİKA AÇIKLANDI

3 Kasım Perşembe tarihi ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Başkan Erkan'ın öncülüğünde bir araya geldi. Saat 14.00'da faiz kararı açıklanırken bir önceki faiz kararı merak edildi. Ekim ayında gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 500 baz puan artarak yüzde 30,00'dan yüzde 35 seviyesine çıkarılmıştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Hafize Gaye Erkan başkanlığında yaptığı altıncı toplantısında da faiz artışına karar verdi. TCMB tarafından alınan kasım ayı enflasyon kararı son dakika olarak kamuoyuna duyuruldu. Buna göre TCMB tarafından yapılan açıklamada;

''Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 35’ten yüzde 40 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir.'' ifadeleri yer aldı.

ekran-goruntusu-2023-11-23-140104.png

Haberankara.com

SONRAKİ HABER