Merkez Bankası Haziran 2024 Faiz kararını açıkladı!

Türkiye ekonomisinin en önemli açıklamalarından birisi olan Faiz kararı geniş bir kesim tarafından takip ediliyor. Her ay Merkez Bankası başkanlığında toplanan Para Politikaları Kurulu alınan kararı kamuoyu ile paylaşıyor.

Merkez Bankası Haziran 2024 Faiz kararını açıkladı!

Ülkenin ekonomisinin iyi seviyeye dönmesi adına çalışmalarını yürüten Merkez Bankası beklenen açıklamayı yaptı. Fatih Karahan Başkanlığında toplanan kurul piyasaların merakla beklediği faiz kararını duyurdu.

GEÇEN AY FAİZ YÜZDE 50'DE SABİT KALMIŞTI

Merkez Bankası tarafından yapılan son toplantıda yüzde 50 olarak devam eden faiz kararının aynı şekilde devam edilmesi yönünde görüş bildirilmişti. Mayıs ayı için alınan bu kararın ardından gözler Haziran ayında nasıl bir açıklama yapılacağına çevrilmişti.

Ülke ekonomisinin belirleyici unsurlarından olan faiz kararı ile ilgili yapılan açıklamada kararın aynı olduğu ifade edildi.

FAİZ ORANI YİNE AYNI OLDU

Bu gelişme ile beraber Türkiye'nin faiz kararı bir sonraki açıklamaya kadar yine yüzde 50 olarak kaldı. Merkez Bankasının açıklamış olduğu kararın ardından gözler piyasalarda bu kararın nasıl bir etki oluşturacağına çevrildi.

Konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ve sektör paydaşlarının kısa süre içerisinde yorumlarını paylaşması ön görülüyor. Gözler bu rakamın ardından açıklanması beklenen diğer ekonomik verilere çevrildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER