Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalardaki son durum! Altın, dolar, euro, borsa kaç TL oldu?

Ekonomi gündeminin önemli konusu olan TCMB Haziran ayı faiz kararı açıklandı. Piyasaların ve yatırımcıların merakla beklediği TCMB PPK tutanağında Haziran ayında da faiz sabit tutulurken altın ve döviz piyasasında güncel durum merak konusu oldu.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalardaki son durum! Altın, dolar, euro, borsa kaç TL oldu?

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalardaki son durum! Altın, dolar ve euro kaç TL oldu? 2024 yılının altıncı faiz kararı için gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılacak açıklamaya çevrilirken son dakika kararı duyuruldu.

TCMB tarafından Para Politikaları Kurulu faiz tutanağı açıklanırken yılın altıncı faiz kararı da son dakika olarak belli oldu. Merkez Bankası 27 Haziran Perşembe günü faiz kararını saat 14.00'da açıkladı. TCMB tarafından yapılan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrasında gözler dolar, euro ve altın fiyatlarına çevrildi. Döviz ve altın kurundaki hareketlilik hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler ''1 Dolar ve 1 Euro kaç TL, altın güncel fiyatlar?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

TCMB HAZİRAN 2024 FAİZİ YİNE SABİTLEDİ

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalardaki son durum! Altın, dolar, euro, borsa kaç TL oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın başkanlığında yılın altıncı faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası yaptığı açıklamada politika faizini bir kez daha sabit tutmaya karar verdiğini bildirdi. Buna göre faiz de yüzde 50 oranında sabitlendi. TCMB tarafından yapılan açıklamada “Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.” denildi.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SONRASI PİYASALARDA SON DURUM

Gram altın

Alış: 2.449,43 TL

Satış: 2.449,88 TL

Çeyrek altın

Alış: 4.008,00 TL

Satış: 4.071,00 TL

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalardaki son durum! Altın, dolar, euro, borsa kaç TL oldu? - Resim : 2

Borsa - BIST100: 10,568 TL

Dolar: 32,85 TL

Euro: 35,25 TL seviyesine çıktı.

Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.

Veriler Bigpara'dan alınmakta olup saate bağlı değişiklik gösterebilir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER