Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Faiz kararı para piyasaları ve piyasa takipçileri tarafından merakla takip ediliyor. Faiz kararı ile ilgili detaylar vatandaşların gündeminde yer alırken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanacak karar da vatandaşların gündeminde yer alıyor.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan faiz kararları vatandaşların gündeminde yer alıyor. 2024 yılının 2'nci Merkez Bankası faiz oranı toplantısı için geri sayım başlarken aylık periyotlar halinde yapılan Merkez Bankası faiz kararı toplantısı için ‘’Faiz kararı bu ay ne zaman, hangi gün yapılacak, 2024 Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman?'' sorularına yanıt aranıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Kararları için oluşturulan takvim kapsamında yılın ilk Merkez Bankası faiz kararı toplantısı 25 Ocak tarihinde yapıldı. Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 42,5'ten yüzde 45 düzeyine yükseltilmesine karar verirken bu ay bir faiz artışı yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

ŞUBAT 2024 FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 yılı faiz kararı için toplantı tarihi belli oldu. Şubat ayında Merkez Bankası faiz oranı kararı için 22 Şubat 2024 tarihinde toplantı yapılacağı açıklandı.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Şubat ayında yapılacak olan faiz toplantısının ardından karar kamuoyu ile paylaşılacak. Bir sonraki faiz toplantısı da 21 Mart tarihinde yapılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER