Merkez Bankası faiz kararı kredi kartı üst limitlerinin artmasına neden oldu!

Bugün Merkez Bankası politika faizini sürpriz bir kararla yüzde 25'e yükseltti. Merkez Bankası'nın bu kararının ardından kredi kartı faizlerinde üst limitler arttı.

Merkez Bankası faiz kararı kredi kartı üst limitlerinin artmasına neden oldu!

Merkez Bankası tarafından bugün açıklanan faiz kararının ardından kredi kartı faizlerinde üst limitler arttı. Bugün Merkez Bankası politika faizini sürpriz bir kararla yüzde 25'e yükseltti. Merkez Bankası'nın bu kararının ardından kredi kartı faizlerinde üst limitler arttı.

Kredi kartı kullanan vatandaşlar için hesaplamalar yeniden yapılırken yaşanan gelişmenin ardından kredi kartı gecikme faizi aylıkta yüzde 2,81'e, yıllıkta yüzde 40,1'e, nakit çekimde faiz aylıkta yüzde 3,57'ye, yıllıkta ise yüzde 53,2'ye çıktı. Yapılan açıklamada eni oranlar 1 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacağına yer verildi.

y-1.webp

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI!

Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını bugün açıkladı. Sürpriz bir hamle ile 750 baz puanlık artışa giden Merkez, faizi yüzde 17,5'ten yüzde 25'e çıkardı. Bu gelişme sonrası kredi kartı faizlerinde üst limitler de arttı.

Buna göre, referans faiz oranı aylıkta yüzde 2,26'ya yükselirken kredi kartı gecikme faizi de aylıkta yüzde 2,81'e, yıllıkta yüzde 40,1'e yükselmiş oldu. Ayrıca nakit çekimde de faiz aylıkta yüzde 3,57'ye, yıllıkta yüzde 53,2'ye yükseldi. Ticari kredi faizlerinde de üst limit, 1,8'lik kat sayıya göre yüzde 56,3'e yükseldi.

Bu oranların 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtildi.

SONRAKİ HABER