Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı? Toplantı ne zaman yapılacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından aylık olarak açıklanan faiz kararı ile piyasaların nasıl bir şekilde ilerleyeceği belirleniyor. Son olarak yüzde 50'de sabit tutulan faize dair nasıl bir karar verileceği merak konusu oldu.

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı? Toplantı ne zaman yapılacak

Türkiye'nin yıl başından beri artarak devam eden faiz kararı ve enflasyon rakamları piyasayı geniş bir şekilde etkilemişti. Mayıs ayı için yapılan son toplantıda önceki aylarda alınan faizin yüzde 50'de tutulması kararına sadık kalınmıştı.

GÖZLER AÇIKLANACAK KARARA ÇEVRİLDİ

Uzun bir dönem boyunca devam eden faizi azaltma kararından geri dönülmüş ve faiz artırılmaya ya da duruma göre aynı seviyede bırakılmaya başlandı. Ekonomik olarak zor günler geçiren piyasa paydaşları son kararın ardından gözünü Haziran için alınacak karara çevirdi.

Enflasyonun Mayıs ayında zirveye ulaşması ve döviz ile altında yaşanan yükselişler vatandaşı ve sektör temsilcilerini düşündürmeye devam ediyor.

MERKEZ BANKASININ HAZİRAN KARARINI AÇIKLAYACAĞI GÜN BELLİ OLDU

Fatih Karahan tarafında yapılacak Para Politikası Kurulu 27 Haziran (yarın) toplanacak. Yapılacak toplantının ardından Temmuz ayının aynı dönemine kadar yürürlükte olacak faiz kararı belli olacak.

Türkiye'nin ekonomisinde söz sahibi olan isimler yılın ikinci yarısı için olumlu açıklamalar yapmayı sürdürdü. Bu beklentinin gerçekleşip gerçekleşmemesi açıklanan veriler ve kararlar ışığında daha net bir şekilde yorumlanacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER