Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faiz kararı için bekleyişe geçildi. Faiz kararının ne zaman ve saat kaçta açıklanacağı merak edilirken araştırılan konu başlıklarını haberimizde derledik.

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Para piyasaları faiz kararı için geri sayıma başladı. Para piyasaları tarafından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı beklenirken Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının tarihi de sorgulanıyor. Bu çerçevede ''Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak?'' sorularına da yanıt aranıyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı için gözler yapılacak olan açıklamaya çevrildi. Kritik toplantı beklenirken Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında yapılacak toplantı için geri sayım başladı. ''Temmuz ayı faiz kararı ne olacak?'' sorusuna yanıt aranırken haziran ayında faiz oranı değişmeyerek yüzde 50'de sabit kalmıştı.

TEMMUZ AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haziran ayında TCMB'den faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, Yaşar Fatih Karahan başkanlığında toplanan Kurul'un, politika faizinin yüzde 50'de sabit kalmasına karar verdiği bildirildi. TCMB Temmuz ayı faiz kararı için PPK toplantısı bekleniyor. TCMB Para Politikası Kurulu, Başkan Karahan başkanlığında 23 Temmuz 2024 tarihinde toplanacak. Faiz kararı aynı gün saat 14.00'te açıklanacak.

SONRAKİ HABER