Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararını açıkladı!

Uzun bir süredir sabit olarak duyurulan Merkez Bankası Faiz kararı hakkında bu ay nasıl bir karar verileceği merakla bekleniyordu. Merkez Bankası resmi internet sitesinden yılın 9. ayı için alınan kararı kamuoyu ile paylaştı.

Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararını açıkladı!

Ülke ekonomi piyasasını yönlendirmesi bakımından en önemli gelişmelerden birisi olarak nitelendirilen faiz kararı her ay Merkez Bankası tarafından açıklanıyor. Güncel faiz kararını belirlemek için Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanan Para Politikaları Kurulu 5 aydır aynı kararı veriyordu.

MART AYINDAN BERİ AYNI SEVİYEDE TUTULUYOR

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası son olarak Mart ayında politika faizini 500 baz puan artırmış ve yüzde 45'ten 50'ye getirmişti. O dönemden beri aynı seviyede tutulan faiz kararı için beklenen gün geldi. Merkez Bankası resmi internet sitesi üzerinden alınan kararı açıkladı.

Saat 14:00 itibariyle yapılan açıklamada Merkez Bankası Para Politikaları Kurulunun Eylül ayında faizi yine sabit tuttuğu bildirildi. Konu ile ilgili yapılan resmi bilgilendirmede "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar vermiştir" ifadeleri yer aldı.

Merkez Bankasının faiz ile ilgili almış olduğu bu kararın ardından resmi ve özel kurumlardan konuya dair değerlendirmeler gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER